Подорож до Львівського університету безпеки життєдіяльності

За співпраці Громадський Рух «Соціальна єдність», ДСНС Україна та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності дорослі львів’яни з порушенням слуху та вихованці Школи Марії Покрови з викладачами відвідали інтерактивну подорож університетом.

Image

За співпраці  Громадський Рух «Соціальна єдність», ДСНС Україна та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності дорослі львів’яни з порушенням слуху та вихованці Школи Марії Покрови з викладачами відвідали інтерактивну подорож університетом.

На вході їх радо зустріли та супроводжували завідувач кафедри соціальної роботи управління та суспільних наук Андрій Цюприк та старший викладач кафедри цивільного захисту та протимінної діяльності, підполковник служби ц. з. Дмитро Базалієв.

Спочатку учасники ознайомилися з мінною небезпекою. Вони дізналися, як виглядають різні боєприпаси, міни, гранати, авіабомби, міношукачі, джевелін, а також про наслідки їх застосування та правила безпеки.

Далі вони познайомилися з доцентом кафедри ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій інституту післядипломної освіти ЛДУБЖД Андрієм Івановичем Харчуком. Він розповів історію величної старовинної будівлі університету, історію самого навчального закладу та про те, як курсанти та працівники університету реставрували та відновили церкву Покрови Пресвятої Богородиці.

Також учасники відвідали територію університету, де побачили Алею випускників, пам’ятник героям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи та меморіальну дошку на честь загиблих під час виконання завдань.

Наступною зупинкою стала навчальна пожежно-рятувальна частина.

Під керівництвом викладача-методиста, начальника караула НПРЧ майора служби ц. з. Мар’яна Іваніва учасники дізналися про правила пожежної безпеки та про те, як приборкати полум'я. Мар’ян Іванів також показав їм пожежну машину, аварійно-рятувальну машину, автомобіль першої допомоги та автомобіль швидкої допомоги.

Учасники заходу отримали багато емоцій та вражень. Вони висловили щиру подяку всім, хто долучився до заходу. Дякуємо Олені Чернишовій за професійний переклад жестовою мовою.