Діловий етикет. Принципи спілкування.

Діловий етикет – це поняття яке включає правила поведінки між діловими партнерами й колегами. Читайте на нашому сайті про правила мовленнєвого етикету в діловому спілкуванні.

Image
Відкрити сурдопереклад

Етикет відіграє важливу роль в нашому житті. Ділові відносини будуються на нормах поведінки між колегами або партнерами по бізнесу. Це правила, яких повинні дотримуватися всі без винятку і які неприпустимо порушувати. Дотримуючись етикету, ви показуєте себе обізнаною людиною, професіоналом, з яким можна мати справу. Тож ось основні правила ділового етикету.

Пунктуальність

Час найцінніший ресурс, який неможливо повернути, тому потрібно вміти розраховувати свій час. Стати на крок ближчими до своєї цілі допоможе планування та пунктуальність виконання  необхідних задач. Успішною людиною можна вважати таку, яка  має чіткий план виконання роботи. І взагалі, забудьте про запізнення, навіть, якщо ви декілька разів будете вибачатися, ставлення до вас буде як до  несерйозної особи. 

Слідкуйте за словами

Успішна людина завжди мало говорить, у більшості випадків є гарним співрозмовником та мало розповідає про свої цілі і наміри. 

Навчіться слухати

Егоїстам складно побудувати досконалу роботу в команді. Потрібно розуміти, що мати свою думку – прекрасно, але якщо ви бажаєте досягти успіху, поважайте думки інших. Аргументуйте свою точку зору та звертайте увагу на пропозиції колег. 

Діловий стиль 

Зовнішній вигляд характеризує людину, тому важливо бути охайними завжди і не нехтувати цим правилом. Як говорять у народі: «Зустрічають за одягом, а проводжають за розумом». Тому пам’ятайте: найперше на що звертає увагу співрозмовник – ваш зовнішній вигляд, а вже потім на  професійні якості. 

Грамотність

Слідкуйте за мовою спілкування. Важливим критерієм в діловому спілкуванні є комунікація. Заборонено вживати лайливі вирази, слова або некоректні сленги. Умійте слухати та підтримувати діалог.