Молодого чи досвідченого: кого обере роботодавець

Роботодавці або ейчари приділяють багато часу пошукам спеціалістів до своєї компанії. За що цінують працівників старших поколінь? Та чи звертають увагу на молоді та перспективні обличчя, читайте на нашому сайті.

Image
Відкрити сурдопереклад

Роботодавці або ейчари приділяють багато часу пошукам спеціалістів до своєї компанії. Відбирають кандидатів за суворими критеріями, звертають увагу на освіту, досвід, цілеспрямованість та зацікавленість в даній вакансії. Потрібно пам’ятати, що роботодавці, як професії, всі різні, тому у кожного свої індивідуальні вимоги. Спеціальності всі різноманітні, тому і кандидати потрібні різного віку та статі. Важливо, щоб був вогонь в очах, зацікавленість, відданість роботі та знання. Наприклад, коли вам потрібна робота у творчій галузі, то досвід можливо замінити креативом, цікавими ідеями, новим баченням. Але якщо компанії потрібен спеціаліст, керівник, звісно, що роботодавець віддасть перевагу дипломованому фахівцю, який має досвід, знає,  як побудувати стратегію та сприяти розвитку компанії.

 Світ змінюється, прогресує, а з ним і показники зайнятості молоді. Новітні технології розвиваються, тому роботодавці із зацікавленістю звертають увагу на молоді та перспективні обличчя. Потрібно зауважити, що наймаючи на роботу студента, який не має досвіду, ви отримуєте людину, яка має енергію, бажання працювати, креативне бачення та легко адаптується до будь-яких обставин. Сьогодні молодь вправно володіє цифровими технологіями, тим паче, коли бізнес розвивається саме в цьому напрямку. Наразі нове покоління, яке виросло разом з розвитком інтернету, має потенціал в роботі, зацікавлює власним баченням розв'язання питань, вносить креативні рішення та може знайти вихід з будь-якої ситуації. Найбільше молоді можна зустріти в  ІТ сфері, аудиті, консалтингу. Отримуючи вакансію, молоді люди мають на меті розвиватися, здобувати кар’єрне зростання та гідну заробітну плату. У наш час молодь мотивує заробіток, тому є вірогідність, якщо буде вигідніший варіант з достойною фінансовою винагородою, то вони, не роздумуючи, покинуть місце роботи. Тож стосовно молоді можемо сказати, що ці кандидати гідні отримати вакантні місця та бути цінними працівниками. Тепер розгляньмо кандидатів, які мають досвід та знання.

  За що цінують працівників старших поколінь? Звісно, за їхній професійний досвід, знання, вміння розв'язувати всі питання, відповідальність та  стабільність. У таких спеціалістів є більше привілеїв та можливостей, які вони можуть гарантувати роботодавцю. Працюючи не один рік в компаніях, працівники з досвідом знають, як протистояти фінансовим втратам компанії, не допустити конфліктів в колективі. Вони мають критичне мислення, тому роботодавцям легко на них покластися. Отже, найкраща команда  це коли досвідчені люди працюють разом з креативними та молодими спеціалістами. Таким чином компанія буде швидше розвитися, а колеги отримують не тільки досвід, а й нові знання, якими будуть ділитися один від одного.