Які речі можуть зруйнувати вашу кар’єру

Читайте на нашому сайті про найтиповіші помилки, які можуть зруйнувати вашу кар’єру.

Image
Відкрити сурдопереклад

Закінчити школу з відзнакою, університет з червоним дипломом, пройти співбесіду та отримати роботу мрії. Для того, щоб отримати роботу з гарною заробітною платою, потрібно наполегливо боротися за вакантне місце. Репутація  це важлива річ, над якою потрібно працювати роками, а розпрощатися за один невірний крок. Кожна людина допускає помилки, але деякі з них можуть зруйнувати кар’єру та позбавити вигідної посади. Тож розглянемо найтиповіші помилки, які можуть зруйнувати вашу кар’єру. 

Уникайте конфліктів

Важливо мати особисту думку. Уникайте пліток, інтриг та скандалів. Сконцентруйтеся на поставлених задачах, проявіть себе з найкращої сторони. Доведіть, що ви працюєте за покликанням і хочете досягти високих цілей та підійматися кар'єрними сходинками. Тримайтеся осторонь від необдуманих авантюр, займайтеся краще роботою.

Перебільшення

Влаштовуючись на роботу, хочеться зарекомендувати себе з найкращої сторони, тому іноді ми перебільшуємо свої професійні здібності заради вакантної посади. Тому роботодавцю даємо обіцянки, що всі задачі нам до снаги. Стратегія перебільшення веде до швидкого розчарування. Важливо виконувати свої обіцянки та не лукавити. Адже потрібно вміти відповідати за свої слова, тому даремно не обіцяйте грандіозних планів, краще говоріть про те, що в ваших силах.

Страх починати з чистого аркуша

«Іди туди, де страшно. Саме там ти знайдеш силу». Відкривайте нові горизонти,  кожна зміна у житті є запорукою успіху. Все прогресує, світ змінюється, тому варто рухатися вперед і не зважати на перешкоди. Зміни в житті, чудова можливість відкрити в собі нові грані, спробувати щось нове та усвідомити, що в житті можливо. Зміни в житті відбуваються на краще. Будьте сміливіші. 

Самовпевненість

Бути впевненими в собі чудова риса, але варто не тільки говорити, а й показувати певні результати. Надмірна самовпевненість або самозакоханість може зіграти злий жарт. Намагайтеся менше говорити про себе та свої плани, найкращий варіант показати ваші здібності в роботі. В такому випадку ви точно отримаєте повагу від колег.

Взаємодія з колегами

Розвивайте емоційний інтелект. У колективі важливо вміти взаємодіяти разом з колегами. Стежте за своїми негативними емоціями та словами. Для того, щоб отримати гарний результат потрібно вміти працювати в колективі. Тому потрібно навчитися себе стримувати, щоб емоції не стали загрозою кар’єрі. 

Лестощі

Займатися підлабузництвом та доносити інформацію про помилки колег, а також підлістю на робочому місці, такий метод отримати винагороду або як спосіб піднятися по кар'єрних сходинках є не найкращим варіантом. Краще зосередьтесь на своїх професійних якостях та вміннях. У такому разі у вас все неодмінно вийде.