Як влаштуватися на роботу тим, кому за 40

Читайте на нашому сайті поради, завдяки яким зможете бути на крок ближчими до необхідної вам роботи.

Image
Відкрити сурдопереклад

Як показує практика, у вакансіях роботодавці шукають фахівців з обмеженнями у віці. Хоча людина, яка має достатній віковий та фаховий стаж, є більш мотивована на заробіток та не відволікається  на побут та сім’ю. Раніше Верховна Рада України прийняла закон про зайнятість населення з нормою, якою забороняється в оголошеннях про вакансії зазначати обмеження для кандидатів  за віком. Але на жаль, більшість роботодавців віддає  перевагу молодим фахівцям, зважаючи на те, що людина з віком не може бути мобільною та швидко вчитися в час цифрових технологій. Тож ось поради, завдяки яким зможете бути на крок ближчими  до необхідної вам роботи.

Резюме

Пам’ятайте, ваш козир це досвід та досягнення. Ймовірно, ви спробували себе в різних сферах, пройшли через різні перешкоди, навчали та підвищували свої фахові здібності, знаєте як впоратися з проблемами та як знайти вихід з найскладніших ситуацій. Ви маєте безліч досягнень, тому створіть резюме таким чином, щоб усі ваші навички були на першому місці у вашій візитці. 

Переваги

Вкажіть, якими якостями володієте. Презентуйте себе таким чином, щоб читаючи резюме, роботодавець зацікавився вами як надійним та професійним. В описі цінностей потрібно наголосити, що ви відповідально ставитись до поставлених задач, вам можна довіряти.  

Сучасність

Світ змінюється, з’являються нові технології та професії. Розвивайтеся, відвідуйте лекції, пройдіть онлайн курси, намагайтеся весь час вчитися чомусь новому, цікавому, тому,  що може допомогти вам в роботі та спілкуванні з людьми та професіоналами, які вас оточують. Особливо в час пандемії коронавірусу, коли компанії змушені перейти на віддалену роботу, активно використовують Zoom, тому потрібно опановувати нові знання. Відвідайте курси цифрових технологій, це досить корисно в будь-якій професії. Звертайте увагу на свій зовнішній вигляд та будьте впевнені в собі. Пам’ятайте, ваш вік це тільки цифра, головне, як ви відчуваєте та презентуєте себе.

Розширити горизонти

Розкажіть вашим друзям чи знайомим, що ви в пошуках роботи. Зверніться до колишніх колег на роботі. Напевно, за часи роботи у різних сферах, ви знайшли чимало знайомих, які можуть порадити, які є вільні місця або можуть дати контакти роботодавців. Розмістити  пост у Фейсбуці чи  Інстаграмі, соціальних мережах – чудовий варіант для того, щоб знайти відповідну вакансію. 

Отже, руйнуймо стереотип, що фахівець який досягнув сорокаліття, є особистістю, яка не може бути мобільною та швидко навчатися. Відверто кажучи, маючи досвід та багаж знань, умінь та стратегій, можна досягати великих звершень. Тому наполегливо крокуйте до роботи вашої мрії.