Риси успішних людей

Читайте на нашому сайті про риси успішних людей.

Image
Відкрити сурдопереклад

«В основі чудесної сили, що підносять небагатьох до вершин успіху, лежать працьовитість, старанність і наполегливість, яких веде сміливий і непохитний дух»
Марк Твен
 
Впевненість в собі будується не стільки на позитивному мисленні, скільки на позитивному досвіді. Мета полягає в тому, щоб виховати в собі непохитну впевненість, яка наділить такою силою, що ви станете непереможними.
Потрібно використовувати кожну можливість, щоб проявити своє позитивне ставлення до життя. Це допоможе  досягти всіх поставлених перед собою цілей. Для цього необхідна абсолютна віра в те, що маєте здатнісь подолати будь-яку перешкоду, яка може зустрітися  на шляху.
Всі успішні люди, так чи інакше, мають загальні риси характеру, які сприяють досягненню поставлених цілей.
 
Завзятість і наполегливість в характері успішних людей.


Наполеон Хілл писав: «Наполегливість так само перетворює характер людини, як вуглець змінює залізо, перетворюючи його в сталь» Йому також належать слова: «Перш ніж до людини прийде успіх, їй, напевно, доведеться пережити тимчасові невдачі і поразки. У разі невдачі найпростіше здатися. Саме так і робить більшість людей »
Справжнім мірилом віри в себе і свої здібності є наполегливість.

Успішні люди беззастережно вірять в те, що здатні зберігати наполегливість аж до перемоги. Якщо наполеглива людина поставила перед собою мету, і вона дійсно хоче її досягти, то ніхто не зможе її зупинити.
 
Реальний погляд на життя


У своєму бестселері «Звички на мільйон доларів» («Million Dollar Habits») Роберт Рінгер пише, що найкориснішою життєвої звичкою є звичка реально дивитися на життя. Реалізм як риса характеру властива практично всім успішним людям.
Як правило, всі процвітаючі і щасливі люди невиправні реалісти. Вони не дозволяють собі такої розкоші, як ілюзії і самообман.
Успішні люди бачать світ таким, яким він є, а не таким, яким хотілося б. Ці люди визнають незаперечні факти і будують свої плани тільки на основі конкретних твердих фактів.
Реалізм, як риса характеру успішної людини, необхідна, перш за все, для того, щоб навчитися справлятися з труднощами
Успішні люди визнають, що проблеми неминучі, а сум і розчарування це реалії життя, і від них нікуди не подінешся. Здатність долати труднощі на основі реального погляду на речі також необхідна умова розвитку впевненості в собі.
Коли все складається вдало, у людей не виникає проблем з самооцінкою і впевненістю в собі. Але характер та успішність проявляються, коли людина наполегливо йде до своєї мети, не кидає своєї справи, навіть якщо все валиться з рук. Саме в такі часи стає зрозуміло, з якого тіста зроблена та чи інша людина.
Бізнес-школа Стенфордського університету провела дослідження за участю людей, що піднялися  кар'єрними сходами аж до найвищих посад. Для цього використовувалися різні анкети і тести, за допомогою яких досліджувалася вся трудова біографія, починаючи з першого робочого місця.
Мета дослідження: навчитися передбачати, які риси характеру людей більш притаманні для керівних посад.
Вивчивши десятки особистісних і ділових якостей учасників експерименту, дослідники врешті зупинилися на двох рисах, наявність яких дозволяє з великою  впевненістю говорити про те, що  людина, наділена цими рисами здатна контролювати трудовий колектив і обстановку в компанії та домагатися не просто виживання, а динамічного розвитку і процвітання компаії в умовах жорсткої конкуренції.


Перша з виявлених рис характеру успішної особистості це здатність працювати в команді і формувати команду однодумців на основі загальних цілей. 
Уміння працювати в команді це якість, яка відносно легко піддається спостереженню й оцінці. Успішні люди проявляють всі свої ділові і підприємницькі якості в командній роботі.
Ще одна риса характеру успішної людини, виявлена дослідниками, значно гірше піддається виміру, але абсолютно необхідна для досягнення успіху, це здатність ефективно діяти в умовах кризи.
Наполеон казав про те, що по-справжньому смілива людина повинна бути духовно і емоційно готова до дії, навіть якщо її розбудити о четвертій годині ранку.

Він вважав це найрідкіснішою формою сміливості, якою володіють лише деякі люди.
Самооцінка і впевненість в собі, як риси характеру успішних людей, тісно пов'язані з умінням ефективно справлятися з проблемами і долати труднощі. Адже успішні та впевнені в собі люди це зовсім не ті, у кого немає ніяких проблем, а ті, хто вміє вирішувати їх ефективніше, ніж інші.
 
Бійцівський дух як риса характеру успішної людини
 
Як би не опікали в дитинстві батьки, рано чи пізно всім доводиться стикатися з труднощами, що стосуються взаємин з іншими людьми, роботи і таке інше. Щоразу, зустрічаючись з такими впливами ззовні, ми постаємо перед вибором: реагувати на них в позитивному і конструктивному дусі або здатися.


Успішні люди вміють, зберігаючи холоднокровність, ефективно вирішувати проблеми, завдяки чому вони набувають досвіду і стають сильнішими, а також зростає їхня самооцінка.
Виникає впевненість у власній здатності вирішити й інші, складніші завдання, і дивитися в майбутнє з оптимізмом.
Можливо, намагаючись організувати своє життя таким чином, щоб звести до мінімуму вплив несподіваних неприємних сюрпризів, задіюючи весь свій розум, освіту і досвід, щоб за можливості уникнути труднощів. Ретельно продумуючи і заздалегідь готуючи свої дії на роботі і в побуті, щоб все йшло за планом і приймаючи заходи щодо підвищення ймовірності успіху в своїй кар'єрі.


Так чинять майже всі люди, за винятком найбезглуздіших і безвідповідальних. І все ж, незважаючи на всі зусилля, неприємності обов'язково трапляються. Труднощі регулярно з'являються в житті кожної людини і тут не допоможуть ніякі заздалегідь вжиті заходи.
 
Труднощі і формування характеру успішної людини.


За відсутності труднощів і життєвих перешкод сильний характер успішної людини сформувати неможливо. Успішні люди вдосконалюються як особистості тільки в боротьбі з труднощами, що виникають перед ними. Вміння долати труднощі розвиває в людині завзятість, наполегливість і рішучість якраз ті якості, які необхідні для успіху.
Якщо  свідомо уникаєти проблем, особистісний ріст неможливий!
При формуванні сильного характеру успішної людини повинно прийти рішення неодмінно боротися з будь-якими труднощами і вчитися їх долати.