На засіданні Ради безбар’єрності презентували результати реалізації проєктів

Сім профільних міністерств презентували результати виконання Плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності за третій квартал 2021 року.

Image

 27 жовтня відбулося засідання Ради безбар’єрності під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, в ході якого представлені результати виконання за третій квартал 2021 року Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України.

Сім профільних міністерств презентували результати виконання Плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності за третій квартал 2021 року. Йдеться про флагманські проєкти, що стосуються забезпечення фізичної доступності громадських будівель, розвитку інфраструктурної безбар’єрності, доступу до інтернету в українських селах, розбудови інклюзивного освітнього середовища тощо.

Присутні наголошували, що наразі у світі є всі умови та можливості, аби забезпечити рівний та повноцінний доступ кожної людини до будь-якого простору, інформації, виду діяльності, медичних та адміністративних послуг. І це має стати нашою реальністю. В усіх аспектах суспільного життя: від здобуття якісної освіти, роботи, навчання до відпочинку і спорту.

Кожен громадянин України, без обмежень і бар'єрів, повинен мати можливість реалізувати всі основні права, гарантовані Конституцією держави.

Саме реалізації цих принципів і служить проєкт «ВІЛЬНО!», який є важливою складовою Національної стратегії. Проєкт «ВІЛЬНО!» успішно стартував на початку 2021 року і одразу показав себе як надзвичайно актуальний і дієвий. На даний час досвід реалізації проєкту ліг в основу розбудови в Україні принципово нового ринку праці, що має соціальне спрямування.

До речі, Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні була розроблена у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні».

Розроблення проєкту Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки координував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.