Як успішно пройти випробувальний термін

Навіщо потрібен випробувальний термін, читайте на нашому сайті.

Image
Відкрити сурдопереклад

Випробувальний термін  це  оплачуваний іспит, тривалістю три місяці, який потрібно здати, щоб «отримати перепустку» в компанію.

Навіщо потрібен випробувальний термін

Закон дає можливість перевірити нового співробітника в справі, і компанія за три місяці прагне з'ясувати:

- чи достатньо ви кваліфіковані і працездатні;

- чи швидко засвоюєте нову інформацію;

-  чи впишеться ви в колектив і чи приймете корпоративну культуру компанії;

- чи вистачить у вас компетенцій для керівної посади (при переході з рядової).

Призначити випробувальний термін можуть і з інших причин, наприклад:

  • ви в цілому підходите, але співбесіда пройшла не дуже вдало і викликала сумніви у менеджера і майбутнього керівника;
  • менеджери не змогли переговорити з вашими попередніми роботодавцями і отримати рекомендації (або їхні відгуки негативні);
  • у вашій майбутній посаді розмиті показники ефективності, обов'язки сформульовані нечітко і керівництво компанії поки не знає, як буде вас оцінювати (або чи потрібен їм новий співробітник в принципі);
  • у менеджера і керівника склалися різні думки щодо вашої кандидатури;
  • останнім часом ви часто міняли роботу і вас вважають нестійким співробітником;
  • вакансія настільки термінова, що немає часу на ретельний відбір і глибоку оцінку кандидатів.

У будь-якому випадку ваша задача показати себе за три місяці з найкращого боку: ви повинні розвіяти сумніви, переконати нове керівництво в його передбачуваності і умінні розбиратися в людях. А заодно і самі зрозумієте, чи хочете працювати в цій компанії.

Відкрити сурдопереклад

Як успішно пройти випробувальний термін

Пропонуємо поради, які допоможуть успішно пройти випробувальний термін.

Ще до першого робочого дня поцікавтеся у вашого майбутнього керівника, чи є у компанії план вашої адаптації. Якщо плану немає, проявіть ініціативу і запропонуйте взяти участь в його створенні.

З'ясуйте, хто буде вашим наставником. Це хтось із ваших майбутніх колег, той, хто розповість вам про неформальне життя команди. Він підкаже, які неписані правила є в організації, як прийнято вітати колег з днем ​​народження, де обідають. Він складе вам компанію на перших кава-брейках.

У перший же день визначте з вашим керівником цілі на випробувальний період і критерії для їх досягнення. Важливо, щоб з самого початку вашої роботи в цьому питанні була ясність: щоб були чіткі, зафіксовані домовленості з керівником.

Будьте проактивні, відкриті і допитливі. Задавайте якомога більше питань. Одразу ж  виясняйте все, що незрозуміло.

Обговорюйте будь-які проблеми, що виникають з керівником. Говоріть йому, де і в чому вам потрібна допомога від старожилів компанії. Звичайно, можна сподіватися на високорозвинений емоційний і соціальний інтелект начальника і думати, що він сам за якимись ознаками здогадається про ваші проблеми, але  успішнішою і продуктивнішою буде така стратегія поведінки відкрите обговорення процесу вашої адаптації на регулярних (як мінімум, щотижневих) зустрічах з керівником.

Головне завдання нового співробітника максимально вбирати інформацію: активно слухати, записувати, ставити уточнюючі питання. Корисно буде щодня нотувати отримані відомості, наприклад у вигляді схеми. До середини першого місяця ви повинні мати уявлення:

  • про основні бізнес-процеси, в яких ви берете участь. Якщо в компанії вони не описані, зафіксуйте процес самостійно, а потім обговоріть інформацію з наставником або керівником;
  • про те, в якому форматі і як часто ви будете взаємодіяти з керівником і колегами;
  • хто ключові співробітників компанії, з якими вам доведеться спілкуватися (як мінімум важливо знати їхні прізвища та імена, посаду, зону відповідальності та інші загальні відомості);
  • про завдання, які вам належить виконати до кінця випробувального терміну.

Обов'язково інформуйте керівника і команду про те, що ви вже зробили. Минув місяць? Оцініть свої досягнення і розкажіть про них керівнику. По-перше, так ви отримаєте зворотний зв'язок і з'ясуєте, чи не потрібно підійти до справи інакше. По-друге, фіксувати результати своєї діяльності необхідно, щоб зберегти позитивний настрій і енергію.

Відкрити сурдопереклад

Які помилки може зробити новий співробітник?

Поширена помилка нових співробітників, особливо молодих, це бажання включитися в усі питання відразу і одночасно. Мотивація зрозуміла: хочеться якнайшвидше себе проявити, показати з кращого боку. Але в період випробувального терміну складно тверезо оцінити свої можливості. Ви перебуваєте в новому середовищі, в ситуації невизначеності і висока ймовірність, що методи, які успішно працювали раніше, на новому місці не дадуть потрібного результату.

Пам'ятайте, що ваша мета успішно врости в нову корпоративну культуру, бути прийнятим новою командою. Намагайтеся не відгукуватися негативно про нову компанію, її співробітників, процесів, продуктів і не говорити постійно про те, як все було чудово на вашому попередньому місці роботи. Фразу «А ось у нас в ТОВ  «Ромашка» було так ...» краще не вживати: нічого, крім роздратування, вона у ваших нових колег не викличе.

Про що варто подумати, коли випробувальний термін закінчується.

Те, що вам важко і некомфортно, це нормально, ви проходите криву адаптації, на якій після першого сплеску позитивних емоцій від пропозиції про роботу завжди є провал: здається, що все погано і у вас нічого не вийде. Цей період треба просто пережити. Але якщо вам абсоллютно не близька обстановка в компанії, її корпоративна культура, якщо ви зрозуміли, що ви з керівником по-різному дивитеся на світ, немає сенсу  продовжувати, бо це просто вам не потрібно.

Ставтеся до випробувального терміну як до періоду притирання обох сторін. Краще вирішити для себе заздалегідь, в компанії з якою корпоративною культурою ви точно не хочете працювати. Припустимо: чи готові ви до дзвінків і листування в неробочий час, бути на зв'язку у відпустці? А що якщо в компанії в нормі використовувати ненормативну лексику під час обговорення робочих питань? А як щодо регулярного наднормового часу? І головне питання: чи подобаються вам ваші обов'язки?

Відкрити сурдопереклад

Як зрозуміти, що на випробувальному  терміні все проходить добре?

Що може бути хорошим знаком? Наприклад, з вами обговорюють майбутні проекти, ваше ім'я фігурує в планах відділу і компанії. Вас запрошують на важливі наради, до вашої думки прислухаються. Керівник надає вам підтримку, регулярно дає зворотний зв'язок про вашу роботу.

Є випадки, коли випробувальний термін закінчується раніше і після цього піднімають заробітну плату. Таке може статися, наприклад, якщо новий співробітник виявив проблему, запропонував рішення і взявся за реалізацію. Врахуйте: на випробувальному терміні це ризикована ініціатива. Ви можете недооцінити серйозність проблеми, зіткнутися з перешкодами, про які й не думали. Але навіть якщо ви не вирішите задачу з першого підходу, керівник відзначить вашу залученість і готовність брати на себе відповідальність.

Що робити – коротко.

  • Не соромтеся запитувати і не лінуйтеся записувати, конспектувати, замальовувати.
  • Дотримуйтесь плану адаптації, якщо він є.
  • Знайдіть наставника і прислухайтеся до його порад.
  • Обговоріть з керівником критерії успішної роботи і цілі на випробувальний термін.
  • Зробіть все від вас залежне, щоб досягти цілей.
  • Звертайтеся до керівника і колег за допомогою, повідомляйте про проблеми, з якими зіткнулися.
  • Не беріть на себе занадто забагато.
  • Утримайтеся від критики (вголос) нового роботодавця і передчасної оцінки бізнес-процесів.
  • Будьте відкриті і проактивні, але не підлабузнюйтеся до колег та керівника.