Які речі можуть зруйнувати вашу кар’єру

Які ж помилки можуть виявитися критичними у вашій кар'єрі та суттєво уповільнити досягнення вашої мети?

Image
Відкрити сурдопереклад

Часто люди, поставивши собі головним завданням зробити кар'єру, йдуть до цієї мети, не помічаючи того, що роблять при цьому безліч помилок. І тим самим віддаляють наближення своєї мети. А деякі помилки взагалі можуть відкинути вас практично на старт. І все, що ви робили раніше, виявиться зробленим марно.

Отже, які ж помилки можуть виявитися критичними у вашій кар'єрі та суттєво уповільнити досягнення вашої мети?

Надмірне захоплення книгами про підвищення мотивації, особистісне зростання та самовдосконалення.

Такої літератури написано дуже багато, і вона справді досить популярна. З таких книг можна отримати корисну інформацію, але багато читачів роблять помилку, думаючи, що одне лише читання книг зробить їх  впевненішими в собі, мотивованими і цілеспрямованими. Але ж одне лише прочитання саме по собі нічого не варте, якщо ви не будете застосовувати все прочитане на практиці.

Набагато корисніше виділити час на те, щоб втілити в життя отримані знання, а не зачитуватися черговою книгою «Як стати лідером?», продовжуючи бути посереднім працівником офісу в не дуже успішній компанії.

Прагнення реалізувати всі нові методики.

Часта помилка людей: «Я – сучасна людина, тому маю використовувати всі найсучасніші методики професійного зростання». Знову ж таки, зараз можна зустріти велику кількість літератури на тему, як стати справжнім професіоналом і правильно використати свій потенціал. Ми не говоримо, що такі матеріали варто ігнорувати. У них справді можна знайти корисну та сучасну інформацію.

Однак, не потрібно намагатися застосувати практично все і відразу. Адже багато методик не є універсальними, і деяким людям вони просто не підходять. Виберіть те, що підходить і подобається саме вам, і дотримуйтесь певної технології.

Ігнорування порад досвідчених людей.

Думка про те, що «я найрозумніший і сам знаю, як мені треба чинити», – одна з найпоширеніших і помилкових. Впевненість у собі та своїх діях – це, безперечно, похвально. Але й звертати увагу на поради досвідченіших у вашій справі людей, і тим більше професіоналів, дуже корисно. Причому не лише звертати увагу, а й намагатися якнайповніше реалізувати їхні рекомендації на практиці.

Недовірливість.

Не треба перебільшувати значення чужої думки. Пам'ятайте про те, що б ви не робили, де б не перебували і з якими людьми не спілкувалися б, – завжди і скрізь знайдуться люди, які візьмуться вас критикувати. Навіть якщо ваша ідея по-справжньому приголомшлива – знайдеться людина, яка висловить своє невдоволення чи  негатив щодо вас. Слухайте критику та беріть до уваги чужі думки, але завжди відстоюйте свою точку зору.

https://youtu.be/xHjAnxCrKHM

Опускання рук після першого провалу.

Тут можна згадати безліч успішних та знаменитих нині бізнесменів. Далеко не у всіх одразу виходило те, що вони задумали. Але вони не здавалися і пробували доти, доки отримували бажаний результат. І тільки так вони стали заможними та успішними людьми. Фраза «кожна невдача наближає вас на крок до перемоги» дуже тривіальна і вже не оригінальна, проте вірна.

Метання з боку в бік.

Якщо ви поставили собі завдання зробити кар'єру і стати справжнім професіоналом, – ви повинні ставитися до цього як до найголовнішої мети у своєму житті. Ви повинні розуміти, що, можливо, вам доведеться пожертвувати багатьма іншими сторонами свого життя, щоб досягти успіху в роботі.

Ви повинні віддати пріоритет кар'єрному зростанню, відсунувши на задній план розваги, відпочинок, свої хобі. Можливо, і спілкування з близькими доведеться трохи зменшити. Так, це тяжко. Але якщо ви знайдете найоптимальніше співвідношення відпочинку та роботи, коли перше не сповільнюватиме друге, – ви набагато швидше досягнете поставленої мети.

«Рожеві окуляри».

На початку кар'єрного шляху важливо не дозволяти собі мати ілюзій. Звичайно, поставивши перед собою велику мету і маючи величезне прагнення її досягти, ви зможете подолати багато перешкод на своєму шляху. Але все може виявитися не так, як ви мрієте.

Щоб не розвивати в собі постійну депресію та розчарування, навчіться адекватно сприймати свої невдачі. У деяких випадках варто навіть переглянути свої цілі, та замінити їх на більш реальні та досяжні.

Негативні сторони особистості.

Усі неідеальні. Кожен має якості, які заважають  при досягненні  цілей. Це може бути страх, заздрість, слабкість у чомусь, невміння контролювати негативні емоції. Ви повинні бути у постійній боротьбі зі своїми «демонами».

Будь-які негативні характеристики вашої особистості можуть зіграти злий жарт з вашим прагненням просунутися кар'єрними сходами або створити власну справу.

Ухиляння від відповідальності.

Уміння брати на себе відповідальність і відповідати за всі свої дії – це важливі риси людини, яка прагне керувати своїм життям. Якщо ви постійно перекладатимете відповідальність за свої вчинки на інших – сім'ю, колег, партнерів, державу – ви ніколи не зможете бути господарем становища.