Як привернути увагу роботодавців

П'ять способів продемонструвати свою унікальність і значущість та успішно пройти співбесіду.

Image
Відкрити сурдопереклад

Якщо ти хочеш отримати роботу своєї мрії, то просто зобов'язаний знати п'ять способів продемонструвати свою унікальність і значущість та успішно пройти співбесіду. Тож дій та привертай увагу роботодавця мрії.

  1. Чітка мета. Один із найважливіших моментів на співбесіді – це питання про твої цілі. Більшість говорить, про яку посаду мріє, яку зарплату хоче отримувати, але елементарно не може чітко пояснити, чим саме хоче, а головне – може, займатись. У той час як на співбесіді дуже важливим є чітке формулювання твоїх цілей. Без них ти не зможеш логічно обґрунтувати вибір саме цієї вакансії з-поміж інших. Тому обов'язково визнач свою позицію.
  2. Відповідність вакансії. Сформулювавши свої цілі, подумай, як робота у тій чи іншій компанії може допомогти тобі їх реалізувати. На співбесіді тобі слід наголошувати на взаємній користі. Для цього обов'язково проаналізуй всю необхідну та відому тобі інформацію про компанію та дану посаду. Так ти покажеш свою самостійність, заповзятливість та впевненість.
  3. Зв'язок із особистими досягненнями. Подумай заздалегідь, якими особистими досягненнями ти зможеш підкріпити вірність цілям. Ти обов'язково отримаєш додаткову перевагу, якщо проілюструєш свої лідерські якості. У тому випадку, якщо в тебе ще немає яскравих досягнень, розкажи рекрутеру про ті моменти, коли у тебе були успіх і захоплення роботою. Ентузіазм це не тільки похвально, а ще й заразно! Якщо ти захоплений робочим процесом, то роботодавець це обов'язково оцінить.
  4. Об'єктивність. Якщо в момент співбесіди або після неї ти усвідомлюєш, що ця вакансія тобі не підходить, то краще спокійно про це скажи. Не потрібно списувати потенційного роботодавця зі своїх рахунків та починати (можливо, плідні у майбутньому) робочі стосунки з брехні. Чесно скажи про свої очікування і, можливо, якось тобі зроблять іншу пропозицію, тому що ти вже зарекомендуєш себе справжнім і відповідальним професіоналом. Такий підхід може відкрити перед тобою багато дверей.
  5. Впевненість. Вір в себе. Пам'ятай: чим більше впевненості продемонструєш, тим швидше знайдеш роботу своєї мрії!