Міжнародний день людей з інвалідністю

Міжнародний день людей з інвалідністю

Image

Шановні друзі!
Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з інвалідністю, захисту гідності та прав.
Цей день – нагадування людству про необхідність виявляти турботу і милосердя до всіх людей, без бар’єрів та обмежень, адже тільки таким чином можна сформувати цивілізоване і прогресивне суспільство.

Цей день є значущим для команди громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність», адже протягом шести років ми працюємо задля того, щоб людям з різними формами інвалідності було не просто комфортно жити у соціумі, а щоб вони ще й почувалися впевненими, самодостатніми, такими, що реалізують свої здібності, працюючи на благо своєї держави. Щоб кожний українець почував себе Вільно!

Ви, мабуть, знаєте, що до 2020 року реалізація наших проєктів була спрямована насамперед на нечуючих та слабочуючих людей. Сьогодні, у цей важливий для прогресивної світової спільноти день, хочемо наголосити, що ми розширили поле діяльності і віднині наші проєкти стосуються всіх людей з різними формами з інвалідності. Для цього ми маємо достатньо знань та досвіду. Недарма саме наш досвід включений до Національної стратегії розбудови безбар’єрного простору в Україні. Для успішної роботи в цьому широкому напрямку у нас є сильна команда громадської організації, є наші однодумці та партнери. Тож ми переконані в успіху. Тож в Міжнародний день людей з інвалідністю висловлюємо впевненість у тому, що – Україні без бар’єрів – бути! І ми зробимо для цього все від нас залежне.