Чого очікує роботодавець від працівника

Незалежно від посади співробітника, роботодавці цінують певний набір якостей, який може бути властивий кожному.

Image
Відкрити сурдопереклад

Роботодавці наймають людей, які можуть допомогти їхній компанії або заробити гроші, або заощадити їх. Будь то менеджер, який приймає важливі рішення, пов'язані з веденням бізнесу, секретар, який справляє перше враження на клієнтів, або підсобний робітник, який відповідає за стан будівлі чи обладнання, щоб компанія могла в безпеці вести свої справи, всі вони наймаються для того, щоб сприяти успіху компанії, за що й одержують заробітну плату.

Незалежно від посади співробітника, роботодавці цінують певний набір якостей, який може бути властивий кожному.

Позитивне ставлення.

Ваше ставлення впливає на вашу взаємодію з колегами та начальником, на те, як ви ставитеся до завдань, які вам доручають, і на те, настільки ви задоволені своєю роботою та виконаними завданнями. Позитивне ставлення до роботи  означає, що ви шукаєте найкращі якості і в тих, з ким працюєте, охоче приймаєте на себе виконання завдання і знаходите способи виконувати навіть найскладніші доручення без скарг.

Благонадійність.

Бути благонадійним означає робити те, що ви обіцяєте. Ваші колеги та менеджери покладаються на вас у тому, що ви успішно виконуватимете свої службові обов'язки. Ваші зусилля сприяють успіху інших людей. Запитайте себе, що означає успіх у вашій конкретній посаді, і далі намагайтеся постійно працювати над тим, щоб перевершити ці очікування. Якщо ви будете надійним, ви станете цінним співробітником.

Постійний пошук нових знань.

Постійне здобуття нових знань дозволить вам робити більший внесок у справу вашої компанії. Чи готові ви виділити час на те, щоб набути нових навичок і таким чином стати  ціннішим співробітником? Це не означає, що вам доведеться повернутися до університету. Ставити питання, брати участь у навчальних програмах на роботі та читати книги – все це вважається процесом надбання знань та допомагає вам стати більш цінним працівником на вашій нинішній посаді. Просіть порад у своєї команди і менеджера щодо того, чого вам потрібно навчитися, щоб розвиватися. Здатність з вдячністю прислухатися до думки інших – це дуже важлива навичка, необхідна всім нам задля того, щоб стати кращими.

Ініціатива.

Незважаючи на те, що ваша посада передбачає виконання певних завдань, є можливості робити ще більше. Чи ви погоджувалися на проекти, що виходять за зону вашого комфорту? Чи пропонували ви свою допомогу у виконанні проекту, за який ніхто більше не хотів братися? Як часто ви ділилися зі своїм роботодавцем новими ідеями? Виявляючи ініціативу з бажанням виконати щось краще, ви демонструєте те, ким ви насправді є. Замість того, щоб робити щось так, як це завжди робилося, поділіться з роботодавцем своїми ідеями та постарайтеся їх втілити. Навіть якщо вашу ідею не сприйняли так, як вам хотілося, принаймні, ви зробили все, що змогли, і набули нових знань. Ризикніть і спробуйте себе в новому проекті. Його вплив на вас та набуті нові навички просто вразять вас і стануть чудовим досвідом.

Співробітництво.

По-справжньому цінним для людини може стати  її здатність знаходити спільну мову з іншими людьми і допомагати їм досягати успіху. Можливо, у вас немає всіх необхідних навичок для даної роботи, але якщо ви вмієте ладнати зі своєю командою і ділитися своїми талантами з оточуючими, ви зможете перетворити робочу обстановку на приємне місце, а ваш роботодавець буде вам дуже вдячний. Допомагаючи своїй команді  знаходити спільну мову в колективі, ви допоможете своїй компанії стати найкращим місцем для всіх, а це не залишиться непоміченим.

До цього основного списку можна додати багато інших якостей, наприклад, чесність і повагу. Всі вони важливі, але позитивне ставлення – це і є основа, на якій ми повинні будувати свою кар'єру.