Онлайн робота віддалено. Діджиталізація

10 червня 2021 року набув чинності закон України, який вводить нову форму трудової книжки – електронну. Вносити відомості до електронної трудової книжки може як роботодавець, так і особа, яка планує займатися певною роботою. Наскільки це безпечно? Де буде міститися інформація? Дивіться відео, щоб отримати відповіді на ці питання.

Image
Відкрити сурдопереклад

Зміст електронної книжки.

В ній будуть міститися відомості аналогічні з паперовою. Наразі це спростить доступ осіб з інвалідністю до працевлаштування.

Правила створення електронної книжки.

Вносити відомості до електронної трудової книжки може як роботодавець, так і особа, яка планує займатися певною роботою. Для цього необхідно просканувати свої документи в трудову книжку та перейти до електронного сервісу пенсійного фонду України, в якому додаються всі документи та в кінці накладається кваліфікований електронний підпис. Після внесення відомостей до електронного сервісу про трудову діяльність, трудова книжка повертається особі під підпис.

Де буде міститися інформація?

Переглянути відомості про свою трудову діяльність в електронному форматі можливо на сайті пенсійного фонду України за посиланням portal.pfu.gov.ua. Також при виникненні певних питань в особи, вона може подати письмову заяву в електронній формі до територіальних відділів пенсійного фонду України, в якій їй нададуть відповідь.

Наскільки це безпечно?

На рахунок безпеки ваших відомостей в електронному форматі не потрібно хвилюватися, тому що всі відомості, які вносяться, вони мають певний рівень кібербезпеки й ніякі шахраї чи роботодавець, чи хтось інший не зможе внести відомості відмінні від тих, які наявні у вас. Тому не слід хвилюватися, ваші дані під надійним захистом.