Переваги використання презерватива

Дбайте один про одного і не будьте байдужими до себе та свого партнера.

Image
Відкрити сурдопереклад

Чому презерватив важливо використовувати?


По-перше, презерватив – це єдиний винахід, котрий відразу може захистити вас від небажаної вагітності й від інфекцій, які передаються статевим шляхом. Більше таких унікальних винаходів немає. Тому що зазвичай якусь одну проблему ми вирішуємо, наприклад, за допомогою гормональних пігулок ми можемо тільки запобігти небажаній вагітності, але на розповсюдження інфекцій, які передаються статевим шляхом, вони ніяк не впливають.


Також до переваг презервативу можна віднести його доступність. Вам не потрібно шукати якісь спеціальні магазини чи навіть не завжди обов’язково аптеку, бо презервативи продаються майже скрізь і в будь-який необхідний момент ви можете його придбати. Ви можете використати мережі супермаркетів, аптеки й навіть автозаправні станції – майже скрізь його можна знайти.

Також важливо сказати про презерватив, що для його використання не потрібно якоїсь спеціальної медичної освіти, не потрібно здавати аналізи чи мати якісь навички. Навчитись користуватись презервативом досить легко – достатньо 15 хвилин. І ніхто не попросить вас здавати аналізи.

Ще до переваг презервативу можна віднести те, що він ніяк не впливає на наш організм – ні на ваш, ні на організм вашого партнера. При прийманні пігулок, наприклад, деякі речовини в організмі можуть накопичуватися, але з латексом не так. Скільки б ви не використовували презерватив, латексу в вашому організмі більше від того не стане.
В разі використання гормональних пігулок, ми можемо тільки попередити незаплановану вагітність, але на розповсюдження інфекцій, які передаються статевим шляхом, вони ніяк не впливають.

Ще один пункт згадала, коли зрозуміла, що чоловіки досить часто скаржаться на те, що начебто з презервативом займатись сексом якось по-іншому: секс не такий чутливий, не такий яскравий, але знаю, що це вирішується гарно підібраним презервативом.


Якщо ж все-таки такий ефект існує, то чому б не покласти його до кошика переваг: презерватив дає змогу продовжити статевий контакт і часто це грає на користь чоловікам.
Якщо ж ви плануєте вагітність, то використовуючи презерватив, це можна зробити в будь-який момент: ви зняли його і вже готові. Але якщо ви користуєтесь, наприклад, гормональними пігулками, лікарі рекомендують скасовувати їх приймання за 2-3 місяці або навіть за пів року до початку спроб завагітніти, тому це також можна віднести до його переваг.

Ще один вагомий плюс – це безрецептурне придбання. Вам не потрібно йти до лікаря, не потрібно мати якусь спеціальну довідку і навіть не потрібно бути відповідного віку, щоб придбати презерватив. Це значно спрощує.
Ще від себе можу сказати, що використання презервативу підвищує відповідальність обох партнерів, тобто тут не можна вже сказати: «а ти не купив», «а ти повинна була».

Ви розв'язуєте це питання разом.

Ну що – це непоганий перелік на користь використання презервативу, тому дбайте один про одного і не будьте байдужими до себе та свого партнера.

Пам’ятайте: презерватив – це наша надійна гумова броня!