Корисні звички, які покращать ваш інтелект

Інтелект – це здатність до пізнання. Так ось, інтелект – це здатність складова. Вона містить у собі вміння людини сприймати, аналізувати, запам'ятовувати та відтворювати інформацію, ділитися нею.

Image
Відкрити сурдопереклад

Що таке інтелект?

Інтелект – це здатність до пізнання. Вона містить у собі вміння людини сприймати, аналізувати, запам'ятовувати та відтворювати інформацію, ділитися нею. Розумні люди майже завжди розумними не народжуються, а стають. Спадковість тут відіграє хоч і велику, але не визначальну роль, тому що якщо схильну до швидкого інтелектуального розвитку дитину виховуватимуть тварини, то Ейнштейна з неї не вийде апріорі.

Як підвищити інтелект?

Звичка перша: пізнавайте  нове. Не має значення, яким способом ви це робите. Важливо, що ви вивчаєте. Перегляд наукових передач допоможе вам пізнати світ, в якому ми живемо, здібності, якими ми володіємо і все те, що було створене людьми. Розширюючи світогляд, ви збільшуєте шанси на те, щоб знайти нових друзів, адже згадайте, як приємно говорити з людиною на спільні теми. Чим більше ви знатимете, тим більше загальних тем для розмов та дискусій у вас буде з людьми, які вас оточують  в повсякденному житті.

Звичка друга: тренуйте пам'ять. Насправді не потрібно використовувати спеціальні методики розвитку пам'яті досить просто намагатися запам'ятовувати більшу кількість інформації. Наш мозок схожий на спортсмена, який може тренуватися і бути першим, або лінуватися та бути останнім. Це хороша звичка, яка не вимагає відволікання від роботи,  улюбленої справи чи чогось ще.

Звичка третя: працюйте з уявою. Не бійтеся уявляти те, чого немає. І тому краще зайнятися якимось типом мистецтва письменництвом, поезією, малюванням, музикою, спульптурою. Усе, що допоможе вам принести в цей світ щось нове, працюватиме постійно.

Звичка четверта: будьте уважнішими до всього, що відбувається у вашому житті та навколо вас. Поліпшуйте свої сприйняття та відчуття, які є головними опорами інтелекту. Іншими словами, постійно шукайте джерела інформації. Якщо ви не вмієте користуватися комп'ютером, то настав час почати цьому вчитися. Якщо ви погано читаєте, то це потрібно виправляти. Ніхто не знає, яке ваше життя і наскільки вам важко чи легко зараз, але це тільки ваша справа.

П'ята звичка: вирішуйте складні завдання логічного характеру. Почніть із малого, рухаючись вгору. Відмінним способом буде математика, оскільки це універсальна наука. Тренуйте свій мозок. Вище було сказано, що мозок без постійних навантажень атрофується, як м'яз спортсмена без навантажень.

Звичка шоста: заведіть улюблене хобі. Захоплення має вас розвивати або фізично, або інтелектуально. Потрібно це лише для того, щоб відвернути вас від дрібних занять. У кожного має бути робота, відпочинок, хобі та трохи розваг, а не навпаки.

Звичка сьома: вивчайте іноземні мови. Це не зовсім звичка, але це можна зробити звичкою. Наприклад, вчіть щодня по два нових слова. Це не важко. Хтось може сказати, що вдосконалення іноземної мови – річ зайва, але це не так. Вчені довели, що вивчення мов суттєво підвищує інтелект людини, роблячи сприйняття гнучкішим.

Позбудьтеся звичок, які заважають жити щасливо і поставте на їхнє місце нові звички. Вчення – світло, невчення – пітьма. Так говорили ще задовго до того, як народився будь-хто з людей, які нині живуть. Не бійтеся розвиватися і вчитися чомусь новому, бо тільки так можна прожити гідне життя і пізнати світ.