Які продукти посилюють імунітет

Цікаві факти про компоненти харчування для покращення імунітету.

Image
Відкрити сурдопереклад

Підвищувати захисні властивості свого організму потрібно завжди, особливо зараз, коли планетою шириться коронавірус. Не останню роль в цьому питанні відіграє харчування, що зміцнює імунітет. Правильно складений раціон з високим вмістом вітамінів і мінералів дозволить не лише покращити ваше здоров'я, а й захистити імунну систему від вірусів та підвищити опірність організму щодо різних хвороб.

Компоненти харчування для покращення імунітету.

Наша імунна система складається з величезної кількості клітин, які беруть участь у багатьох життєво важливих процесах. Як показують дослідження, ці клітини потрібно постійно підживлювати корисними речовинами, які посилюватимуть здатність протистояти зовнішнім загрозам. Щоб розібратися, як підняти імунітет, розглянемо основні компоненти, які потрібні імунній системі для повноцінної роботи.

Продукти, що підвищують імунітет.

При складанні раціону важливо дотримуватися балансу продуктів харчування. Якщо якісь з них корисніші для імунітету, це зовсім не означає, що потрібно відмовлятися від інших.

Кисломолочні продукти.

Кисломолочна продукція позитивно впливає на органи шлунково-кишкового тракту та забезпечує стабільну роботу кишківника. Кефір є тим продуктом, який рекомендують при ослабленні організму.

Мед.

Вивчаючи, що необхідно їсти, щоб підвищити імунітет, не варто забувати про бджолиний мед. Усього кілька чайних ложок продукту на день підвищать опірність організму до інфекцій та мобілізують усі його захисні сили.

Імбир.

До складу імбиру входить речовина, яка знищує мікроби та перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій. Крім цього, імбир містить багато аскорбінової кислоти, вітамінів групи В, які зміцнюють імунну систему та підвищують стійкість людського організму до інфекцій.

Цитруси.

Цитрусові є тим продуктом, який часто включають до харчування, що підвищує імунітет. І причин тут безліч, адже фрукти:

  • усувають безсоння;
  • підтримують функції імунних клітин;
  • служать антиоксидантом;
  • знижують тривалість перебігу застудних захворювань.

Часник.

Згідно з дослідженнями, до складу часнику входить речовина, яка є природним антибіотиком. Регулярне споживання продукту покращує роботу печінки.

Хрін.

Розглядаючи, що їдять для підвищення імунітету, варто згадати хрін, який має антимікробну дію. Також у ньому містяться вітаміни які сприяють профілактиці застудних захворювань.

Куркума.

Як і часник, куркуму можна назвати природним антибіотиком, оскільки вона має протимікробну, протизапальну дію.

Складаючи свій раціон, важливо розуміти, що велике значення має не лише їжа, що підвищує імунітет, а й вода, яка використовується для приготування страв. Та рідина, що тече з водопроводу, містить у собі шкідливі домішки, які негативно позначаються на здоров'ї. Щоб уникнути їх згубного впливу, воду для страв та напоїв необхідно піддавати ретельному очищенню. Для цього можна скористатися фільтрами.