Діти – найвища цінність

Підготували для вас інформацію про те, що потрібно робити, щоб дитина не загубилася під час евакуації до укриття через обстріли.

Image
Відкрити сурдопереклад

Діти – найвища цінність! Поспішаючи до укриття, майже неминуче створюється великий натовп людей, в якому може загубитися дитина. Підготували для вас інформацію про те, що потрібно робити, щоб дитина не загубилася під час евакуації до укриття через обстріли.

1. Щоб дитину можна було відразу побачити у великому натовпі людей – обов’язково одягайте її в яскраві речі.

2. В кишені дитини має бути записка з вашими контактними даними. Обов’язково напишіть ПІБ дитини, ПІД батьків, номери телефону батьків та адресу проживання. Спробуйте вивчити цю надважливу інформацію з дитиною.

3. Якщо у дитини є смарт-годинник з GPS навігацією та SOS-кнопкою – навчіть її користуватися ним та не знімайте. Слідкуйте за тим, щоб годинник завжди був зарядженим.

4. Вивчіть з дитиною телефони служб надзвичайної ситуації. Якщо у дитини є телефон – скажіть, що дитина в будь-який момент може зателефонувати до поліції на номером 102.

5. Якщо дитина нечуюча – встановіть на смартфон мобільний застосунок «Перекладач ЖМ». Там є кнопка «SOS» і кнопка «Поліція». Навчіть дитину користуватися застосунком.

Екстрені виклики служб ДСНС безкоштовні та мають пріоритетне значення, перекладачі жестової мови працюють 24/7 та допомагають нечуючим викликати служби екстреної допомоги.

6. Поясніть дитині, до кого можна звертатися на вулиці. Поясніть, що у такий складний час не варто бігти до будь-якого прохожого. Потрібно знайти поліцейського.

7. Поясніть, що ні в якому разі не потрібно бігти в малознайомі місця чи кудись далеко до родичів або знайомих. Це небезпечно.

8. У вільний від комендантської години час, спробуйте вивчити маршрут від дому до найближчого сховища.

9. Домовтеся про конкретні дії, місце зустрічі у разі, якщо дитина загубиться. Міцно тримаєте своїх дітей за руки, якщо прямуюєте до укриття!

Бережіть себе! Бережіть своїх дітей!