Доступні послуги для нечуючих – це реально!

В Україні достатня законодавча база для того, щоб зробити ці послуги більш інклюзивними для користувачів з обмеженими можливостями. Інколи для того, щоб втілити це в життя, потрібні лише бажання і добра воля.

Image

В Україні 2,8 млн. людей з різними формами інвалідності і 80% з них – працездатного віку. Щодня вони стикаються з величезними труднощами при отриманні освіти, працевлаштуванні, пошуці friendly місць для покупок і розваг, в комунікації з державними та комунальними організаціями, в отриманні екстреної допомоги.

І якщо, наприклад, в державні установи, такі люди звертаються не щодня. то різноманітних товарів та послуг для щоденної життєдіяльності потребують завжди.

В Україні достатня законодавча база для того, щоб зробити ці послуги більш інклюзивними для користувачів з обмеженими можливостями.  Інколи для того, щоб втілити це в життя,  потрібні лише бажання і добра воля.

Прекрасно, коли є  організації, які активно ініціюють бажання зробити свої послуги широко доступними для всіх.  Але є багато підприємств, які навіть не знають, як це бажання практично втілити.

Ось кілька корисних порад:

  • Дослідіть юридичні підґрунтя для того, аби розуміти, які права мають  нечуючі люди.
  • Подивіться, що пропонують інші організації.
  • Зверніться до спеціалістів, які працюють з нечуючими за порадами щодо доступності послуг .
  • Зв’яжіться з нечуючими користувачами послуг і запитайте їхню думку

Будь ласка, не думайте, що інформація від людей, які чують, або від професіоналів точно відображає те, що найкраще підходить для нечуючих людей. Їхня думка має бути основною.

Конструктивний підхід до інклюзивності приносить стільки користі! Організації отримають високу оцінку за доступність, вони матимуть більше клієнтів; нечуючі люди говорили б про це, заохочуючи друзів та родину  користуватися послугами саме у вас

Перетворіть негатив на позитив!