МВС впроваджує сучасні технології для людей з порушенням слуху

Програма «Connect Pro» працює таким чином: людина з порушенням слуху викликає потрібну екстрену службу в додатку, далі з нею зв’язується оператор, який перекладає жестове звернення у текстове повідомлення та озвучує його. Далі на місце події виїжджає відповідна екстрена служба, представники якої теж можуть спілкуватися з нечуючим за допомогою додатку.

Image

Сьогодні, 23 лютого, Міністерство внутрішніх справ та громадська організація «Громадський рух «Соціальна єдність» підписали Меморандум про співпрацю. У рамках Меморандуму МВС продовжить участь у соціальній програмі «Країна без бар’єрів для нечуючих».

У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ  Антон Геращенко, голова громадської організації Євген Охріменко та секретар громадської організації Антон Гулідін.

 

 

«Ми впроваджуємо у діяльність ЦОВВ системи МВС сучасні технології для людей з порушенням слуху. Завдяки інноваційній системі «Connect Pro» люди зі слуховими порушеннями отримають повноцінний доступ до всіх наших сервісів», - заявив Антон Геращенко.

 

Програма «Connect Pro» працює таким чином: людина з порушенням слуху викликає потрібну екстрену службу в додатку, далі з нею зв’язується оператор, який перекладає жестове звернення у текстове повідомлення  та озвучує його. Далі на місце події виїжджає відповідна екстрена служба, представники якої теж можуть спілкуватися з нечуючим за допомогою додатку.

Наразі планшети вже встановлено у сервісних центрах МВС України у Києві, Одесі, Львові та Дніпрі. Завдяки цьому, за підтримки перекладачів, вдалось обробити  вже більше 1000 звернень нечуючих людей. Також вже 150 екіпажів патрульної поліції Києва мають планшети зі спеціальним програмним забезпеченням. Зараз сервіси комунікації для людей з порушенням слуху  функціонують в п'яти прикордонних пунктах.

 

 

 

«Після впровадження онлайн зв’язку з перекладачами жестової мови 400 тисяч українців з порушенням слуху зможуть скористатися послугами МВС. Люди  повинні знати, що такі сервіси існують, це відкриває для них нові горизонти», - зазначив Антон Геращенко.

 

Нагадаємо, раніше МВС реалізувало пілотний проєкт та впровадило інноваційні технології у Національній поліції для надання правової допомоги і оперативних роз’яснень людям з порушенням слуху під час правових ситуацій. На планшетах Київських екіпажів поліції було інстальовано спеціальне ліцензійне програмне забезпечення, яке передбачає цілодобовий доступ до онлайн перекладачів жестової мови. Це рішення забезпечило зручне та комфортне спілкування полісменів з людьми із порушенням слуху.