Соціальні ідеї впроваджуються на державному рівні

Протягом першої половини 2021-ого року ми зробили колосальний крок уперед!

Image

Перше півріччя – це період підбиття проміжних підсумків 2021 року. Треба сказати, що нинішній рік для команди ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» надзвичайно багатий на здобутки. Те, що ми починали п’ять років тому, про що мріяли і сподівалися побачити результати лише через довготривалий період, збувається прямо зараз, стрімко і потужно! Зараз нас оточує велика кількість однодумців та тих, кого ми сміливо можемо назвати партнерами на шляху створення України без бар’єрів для людей з різними формами інвалідності. Останнім часом команда «Громадський рух «Соціальна єдність» була зосереджена на проблематиці людей з порушенням слуху і зробила дуже багато для того, щоб їм було комфортно жити в Україні.

Ми допомогли встановити сотні планшетів із програмним забезпеченням, яке стирає бар’єри під час спілкування з нечуючими та слабочуючими. Тепер в ЦНАПах, лікарнях, установах ДСНС та інших державних закладах та установах відкриті нові можливості для безбар’єрного спілкування.

Ще на початку року було запущено пілотний проєкт «Почуй мене», спільно з Міністерством соціальної політики України, в частині доступності прямого спілкування осіб з порушенням слуху та представників державних структур. І проєкт був тільки початком. А сьогодні він реально діє! Нечуючі та слабочуючі, використовуючи віджет «Вушко», що на сайті Мінсоцу, можуть напряму звертатися на урядові «гарячі лінії» та вирішувати будь-які свої питання не виходячи з дому. Сотні звернень було оброблено та десятки проблем було вирішено за допомогою наших перекладачів протягом чотирьох місяців.

Значок «Вушко» з’явився і на сайтах Міністерства закордонних справ України, Міністерства охорони здоров’я, що також актуально. Успішно зарекомендував себе пілотний проєкт, спільний з Головним управлінням Національної поліції в місті Києві. Екіпажі поліції, оснащені планшетами із застосунком «Connect PRO», тепер значно ефективніше та оперативніше вирішують проблеми нечуючих та слабочуючих громадян, які звертаються за допомогою в екстрених ситуаціях. І цей проєкт необхідно масштабувати по всій Україні, щоб кожен відчував себе безпечно.

Надзвичайно приємно те, що наші ініціативи знайшли відгук практично в усіх містах України. Наші однодумці, партнери, помічники, а подекуди уже й члени команди ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» є в Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Вінниці, Полтаві, інших містах держави! І це надзвичайно, коли на карті України з’являється нова позначка, за якою – ще одна спільна справа, ще один крок з розбудови безбар’єрної України.

За нашої допомоги та підтримки компанія-партнер «Технології для людей», спільно з представниками нашої команди, надала нечуючим та слабочуючим безкоштовні послуги онлайн перекладу з/на жестову мову та з адаптації життєво-важливої інформації на жестову мову. Це десятки тисяч звернень громадян України, які спілкуються жестовою мовою та тисячі годин роботи великої команди перекладачів! Вражаючі цифри, чи не так?

Наше перше півріччя 2021-ого року – це історія про те, як потужна соціально значуща ідея може вийти на державний рівень і стати основою Національної стратегії безбар’єрності, про те, як голос громадськості може бути почутим і підтриманим, про те, що громадськість і влада можуть і повинні працювати спільно і результативно!

Протягом першої половини 2021-ого року ми зробили колосальний крок уперед!

Велика вдячність за те, що помітили та почули нас!

Ми щиро дякуємо за підтримку наших ініціатив Першій леді України Олені Зеленській!

Дякуємо очільникам та залученим командам міністерств: Закордонних справ України, Внутрішніх справ України, Міністерству соціальної політики, Охорони здоров’я, а також ДСНС та багатьом іншим, хто разом з нами став чи стає на шлях до безбар’єрності.

Особлива подяка Фонду соціального захисту інвалідів – за розуміння і партнерство.

Друзі, ці місяці показали, що всі ці п’ять років команда громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» не дарма витрачала свій час, свою енергію, свої інтелектуальні, фінансові та людські ресурси, адже всі наші проєкти один за одним втілюються на державному рівні і демонструють просто неймовірні результати.
Для нас це – велике досягнення и доказ того, що ми рухаємося у правильному напрямку, а наші спільні дії з партнерами спрямовані в правильне русло. Адже ініціатива, яка раніше базувалася просто на ентузіазмі та підтримці окремих небайдужих людей, тепер стала потужним загальнодержавним стратегічним планом, реалізація якого відбувається в реальному часі.

Перші кроки зроблені! Йдемо далі!

З вдячністю та готовністю до спільної роботи, – команда ГО «Громадський рух «Соціальна єдність».