Пристрої для людей з порушенням слуху у соціальних центрах Дніпра

У соціальних центрах міста Дніпро з’явилися пристрої для обслуговування людей з порушеннями слуху.

Image

Вперше у Дніпрі управління соціального захисту обладнають спеціальними пристроями для обслуговування людей з порушеннями слуху. Це – планшети, з яких людина може зателефонувати до єдиного кол-центру, де працюють перекладачі мови жестів. Вже сьогодні, 4 серпня, чотири таких пристрої з’являться в трьох центрах соціального захисту Дніпра – Центральному, Лівобережному та Правобережному.

«На обліку в соціальних центрах Дніпра знаходиться близько тисячі людей з порушеннями слуху. Тож, дуже важливо, аби їхнє обслуговування було комфортним. Ми вже бачили, як цей проєкт успішно працює у Харкові, Одесі, Вінниці. Зараз запроваджуємо пілотний проєкт і в нашому місті», – зазначив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний.

 

Запровадження нових технологій стало можливим після приватного листування в соцмережі представника Громадського Руху «Соціальна Єдність» з міським головою Борисом Філатовим. «Історія меморандуму про співпрацю, який ми сьогодні підписуємо з міською радою – це історія комунікації. Насамперед комунікації мера з усім містом. Зазвичай дуже складно зконтактувати напряму з посадовцями такого рівня. Я написав Борису Філатову в приватні повідомлення на Facebook, він одразу мені відповів та прийняв пропозицію запровадити проєкт для людей з порушеннями слуху в Дніпрі. Впевнений, що і підписання меморандуму, і початок пілотного проєкту зробить ще один крок до безбар’єрного міста», – зазначив секретар Громадського Руху «Соціальна Єдність» Антон Гулідін.