Україна — переможець чемпіонату світу 2023 з футболу серед глухих

Друзі! Ділимося радісною новиною, що надихає!

Image

Відкрити сурдопереклад Збірна України з футболу серед гравців з порушеннями слуху досягла значного успіху, вигравши чемпіонат світу 2023 року, який проходив у Малайзії.

Якщо ви не слідкували за цим дійством, розповідаємо як це було:

У турнірі брали участь 19 команд.

Спочатку проводилися ігри в групі. Україна потрапила до групи B, де перемогла Таїланд з рахунком 6:0. Чудовий результат, правда? Із Сенегалом українська команда зіграла внічию, але «розбила»Аргентину з рахунком 0:5.

Далі йшли ігри плей-оф — це вирішальний етап турніру, який визначає найсильнішу команду шляхом поєдинків на вибування між найкращими колективами за підсумками групового раунду.

В плей-оф українці перемогли Нігерію, Іран. Зустрівшись повторно у півфіналі з Сенегалом, українці в основному часі зіграли внічию, але потім слідувала серія пенальті. Це додаткова частина, в якій визначається переможець, якщо команди закінчують матч з однаковою кількістю забитих м’ячів. Все ж таки після серії пенальті Україні здолала Сенегал з рахунком 8:7.

У фіналі українські гравці зустрілися з Японією і перемогли з рахунком 2:1.

Це перша перемога української команди на чемпіонаті світу. Раніше найвищим результатом було 3 місце у 2012 році.

Тож можна констатувати, що ця перемога на чемпіонаті світу – значне досягнення для української команди та важлива подія для українського спорту.