Приємний візит до учнів школи №18 у м.Київ

До Дня Святого Миколая Освітній Центр Верховної Ради України, спільно із Заступницею Голови українського Парламенту Оленою Кондратюк, завітали до Спеціальної школи № 18 Дніпровського району м. Києва.

Image

До Дня Святого Миколая Освітній Центр Верховної Ради України разом із Заступницею Голови українського Парламенту Оленою Кондратюк відвідали уснів Спеціальної школи №18 Дніпровського району м. Києва.

Захід відбувся за активної підтримки ГО "Громадський рух "Соціальна єдність". Діти мали нагоду не лише дізнатися про роботу Парламенту, а й поспілкуватися з пані Оленою та привітати одне одного зі святами.

Навіть повітряна тривога не завадила цим планам. Діти разом з вчителями та перекладачем пішли до укриття й продовжили урок – перший інклюзивний парламентсько-просвітницький захід для дітей з порушенням слуху.

«Кращої винагороди не можна було і жадати. Бачити в очах дітей справжній інтерес та захоплення від розповіді про такі доволі складні речі, як роботи законодавчої гілки влади в Україні. Втім, завдяки педагогам школи, фахівцям ОЦ ВРУ ця складна тема виявилась простою та цікавою. А візит до школи Віце-спікерки ВРУ пані Олени Кондратюк став приємною несподіванкою для дітей. Вдячний пані Олені за її час та приділену увагу питанням освіти дітей з івналідністю» — зазначив Олег Чебаненко, голова ГО «Громадський рух «Соціальна єдність».

Олена Костянтинівна не тільки відвідала свято, а й продемонструвала увагу до проблем та потреб школи. Разом з адміністрацією та активістами вона оглянула територію й класи, дізналася про умови навчання дітей та можливі шляхи їх покращення.

Обговорювалися питання адаптації дітей, які виїхали за кордон, збільшення кількості дитячих психологів та подолання бар'єрів у навчанні нечуючих. Це дало поштовх для розробки нових проєктів у сфері інклюзії.

Щиро дякуємо Освітньому Центру ВРУ та пані Олені Кондратюк за ініціативу й оперативне реагування. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю заради перетворення України на безбар'єрну країну.