Ресторація-музей «Гасова лямпа» у Львові

За підтримки ГО «Громадський Рух «Соціальна єдність» та за супроводу перекладача жестової мови Олени Чернишової, нечуючі львів’яни та гості міста мали можливість дізнатися більше про важливий винахід, який змінив світ.

Image

Неподалік центру Львова розташований ресторан-музей «Гасова лямпа», до якого завітала група відвідувачів з порушенням слуху. За підтримки ГО «Громадський Рух «Соціальна єдність» та за супроводу перекладача жестової мови Олени Чернишової, нечуючі львів’яни та гості міста мали можливість дізнатися більше про важливий винахід, який змінив світ.

Незвичайний ресторан-музей «Гасова лямпа», присвячений винаходу у 1853 році львівськими аптекарями Яном Зегом та Ігнацієм Лукасевичем.

У музеї зібрана друга за величиною у Європі колекція гасових ламп. Вона налічує 528 екземплярів ламп різних епох та країн. 

Окрім колекції ламп, тут відтворені усі етапи видобутку нафти – від старовинної лебідки з відрами до складного дистиляційного обладнання для очищення нафти.

Особливий інтерес викликає робочий кабінет Яна Зега з автентичними предметами, які використовували аптекарі у 19 столітті. А ще тут є ціла алхімічна лабораторія з загадковими символами та шифрами на підлозі.

Екскурсія завершується у дивовижній кімнаті перевертнів, де всі столи та стільці розміщені на стелі. Це чудове місце, щоб перепочити після подорожі в часі та смачно поїсти стравами української кухні.

Музей «Гасова лямпа» – це не лише можливість дізнатися про історію Львова та винахід українців, а й гарно провести час!