На Полтавщині хлопець із ДЦП пише музику

Із 12 років Володимир пише вірші, а останні 6 – створює до них музику. Робити це вчився самостійно через Інтернет. Його тексти про життя та патріотизм.

Image

Володимир Малуха із села Білики Кобеляцького району має дитячий церебральний параліч, однак це не завадило йому  отримати  золоту медаль за навчання.

Хлопець пише вірші та музичні композиції. Спочатку робив це вдома за допомогою телефону та ноутбука. Вдома у хлопця ноутбук та олівець – усе, що потрібно йому для творчості.

Володимир Малуха каже:« Я підборіддям по тачпаду воджу і так керую курсором, а щоб набирати клавіатурою, беру в зуби олівець і тикаю по ній. Гуляв із хлопцями і вони мені запропонували послухати реп. Мені сподобалось, як вони читають. Подумав: «А спробую і я».

Із 12 років Володимир пише вірші, а останні 6 – створює до них музику. Робити це вчився самостійно через Інтернет. Його тексти про життя та патріотизм.

«Я – українець і нічого не змінити!

Я йду до мрії, мене з дистанції не збити.

Країну захищають патріоти нині,

Я не дам погаснути перлині-Україні».

Щодо своїх треків Володимир консультується із музикантом з Німеччини. Із ним познайомився у соцмережах. Там же отримав перше музичне замовлення. За нього заробив півтори сотні доларів.

Володимир навчався вдома, а на шкільному випускному отримав золоту медаль та виконав свою пісню. Володимир Малуха каже: «Я тоді вперше виступив на великій сцені. Звісно, хвилювання велике було. Я багато разів збився, але нічого, це ж перший раз».

Бабуся Наталія Войткевич розповідає: «Ми в усьому його підтримували. Як же він сам зайнятися зможе? Чим же? А треба ж. Ось він сидить і працює. Час швидше біжить. Вчитель музики приходив до нього. Він вже тоді починав, але в нього не виходило. А той музикант сказав: «У вас дитина така… в нього не вийде». А в нього вийшло».

Надихають хлопця друзі та природа. Він щовечора  спостерігає за заходом сонця і пише вірші. Зараз у Володі, завдяки небайдужим людям, є обладнання для створення музики. За сприяння ГО« Громадський рух «Соціальна єдність» хлопець отримав студійний мікрофон  і тепер мріє про власну студію.

А ще Володя Малуха став автором музичної візитівки проекту ВІЛЬНО!

Фото тут