Понад 100 держустанов Харкова доступні для нечуючих людей

Невідкладна медична допомога, лікування, відвідування сімейного лікаря, консультації в профільних фахівців, стоматологічні послуги - стали доступ нішим для нечуючих.

Image

Харківська міська влада забезпечила майже всі муніципальні установи спеціальними засобами для комфортної комунікації нечуючих з представниками установ. Близько 100 державних установ і закладів тепер можуть швидко і зручно обслуговувати відвідувачів з порушенням слуху.

Невідкладна медична допомога, лікування, відвідування сімейного лікаря, консультації в профільних фахівців, стоматологічні послуги - стали доступнішим для нечуючих. Крім лікарень, міська влада також зробила доступними харківські ц ентрі надання адміністративних послуг, в правління соціального захисту, а дміністраціі всіх районів міста і приймальню міського голови, центральні бібліотеки районів, абонентські відділи т епловіх мереж і Водоканалу, Будинок нерухомості, центр реінтеграції бездомних.

Вже скоро ці установи будуть позначені спеціальними наклейками «Обслуговуємо нечуючих» і включені в інтерактивній карти закладів, які доступні для людей з порушенням слуху.

Це стало можливим завдяки спільним діям громадської організації «Громадський рух« Соціальна єдність »і харківським ї міської й ради в рамках проекту «Країна без бар'єрів для нечуючих». Спеціальне програмне забезпечення розроблене компанією «Технології для людей», яка створює сервіси для людей з порушенням слуху.

Перелік закладів, адаптованих під потреби нечуючих харків'ян, ви знайдете за посиланням.