ООН високо оцінила нашу співпрацю з міськрадою Харкова

Близько 100 державних установ і закладів Харкова оснащений планшетами з ліцензійним програмним забезпеченням для швидкого виклику перекладача жестової мови. Це дозволяє якісно обслуговувати відвідувачів з порушенням слуху.

Image

Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй (ООН) з прав людини в Україні послідувала прикладу і високо оцінила спільну діяльність Харківської міської ради по громадською організацією «Громадський рух« Соціальна єдність »по впровадженню в медичних установах коштів для комунікації з нечуючими людьми. Таке досягнення Харківської міської ради стало можливим завдяки реалізації громадською організацією програми «Країна без бар'єрів для глухих» і застосування унікальних інформаційних технологій, розроблені партнером програми ТОВ «Технології для людей».

Близько 100 державних установ і закладів Харкова оснащений планшетами з ліцензійним програмним забезпеченням для швидкого виклику перекладача жестової мови. Це дозволяє якісно обслуговувати відвідувачів з порушенням слуху. Серед таких установ - медичні установи, центри надання адміністративних послуг, управління соціального захисту, адміністрації всіх районів міста, центральні бібліотеки районів, абонентські відділи теплових мереж та водоканалу, Будинок нерухомості і БТІ, Центр реінтеграції бездомних.

Такі дії Харківської влади виявилися дуже доречними. Захист прав людей з інвалідністю, особливо на тлі глобальної кризи, викликаного COVID-19, першочергове завдання суспільства, проте далеко не всі державні установи були готові до цього.

«Як приклад перспектівноӥ практики можна згадати дії Харківської міської ради, в березні 2020 почала впроваджувати у всіх міських медичних установах онлайн-послугу з переказу жестовою мовою. Ця криза виявила значний розрив між соціальними послугами в суспільстві і потребами людей з інвалідністю », - наголошується в інформаційній записці Моніторингової місії ООН «Вплив пандемії COVID-19 на людей з інвалідністю в Україні».

Позитивна оцінка моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй громадської діяльності Харківської міської ради по ГО «Громадський рух« Соціальна єдність »і компанії« Технології для людей »- це неймовірна нагорода і підтвердження того факту, що ми на правильному шляху.