Цифрова держава для людей з інвалідністю

«Забезпечення доступності цифрових технологій для всіх українців, в тому числі для людей з особливими потребами, - головна мета Мінціфри і ми цілком поділяємо її», - зазначив Євген Охрименко.

Image

Міністерство цифровий трансформації України створив Раду по цифровій доступності для людей з інвалідністю, до складу якої увійшов Євген Охрименко - голова громадської організації «Громадський рух« Соціальна єдність ».

«Забезпечення доступності цифрових технологій для всіх українців, в тому числі для людей з особливими потребами, - головна мета Мінціфри і ми цілком поділяємо її», - зазначив Євген Охрименко.

За його словами, діяльність Ради, по-перше, буде спрямована на забезпечення доступності інтернету для людей з особливими потребами. У пріоритеті - підключення до фіксованої і мобільного інтернету закладів, в яких отримують послуги люди з особливими потребами. Взагалі, Мінціфри планує забезпечити 95% людей, соціальних об'єктів в населених пунктах і автомобільних доріг широкосмуговим доступом в інтернет.

Рада також буде займатися питаннями адресної допомоги для придбання гаджетів для інклюзивних потреб, розробкою програмного забезпечення для людей з особливими потребами, розробкою і адаптацією державних сайтів для їх потреб.

«Громадський рух« Соціальна єдність »піклується про інтереси людей з особливими потребами з першого дня створення. Кожен день ми бачимо, як люди з особливими потребами стикаються з ситуаціями, в яких порушуються їхні права через недосконалість, а, іноді, взагалі відсутність цифрових технологій.

Складна процедура проходження МСЕК для встановлення групи інвалідності. Відсутність інтернету в навчальних закладах або установах реабілітації. Недоступність сайтів державних установ та організацій. Відсутність можливості отримання онлайн консультацій, адміністративних або медичних послуг. І це - ще неповний перелік проблем, які ми будемо вирішувати разом з Мінціфрою найближчим часом.

Радію ініціативам держави. Україна без бар'єрів - бути! », - зазначив Євген Охрименко, голова громадської організації« Громадський рух «Соціальна єдність».

Ми щиро раді, що можемо бути почутими, що нашу команду, в особі голови громадської організації, притягнуто до такого важливого проекту. Обіцяємо, як завжди, робити все, що в наших силах, для створення України без бар'єрів.

https://www.kmu.gov.ua/news/mincifri-stvorilo-radu-z-cifrovoyi-dostupnosti-dlya-lyudej-z-invalidnistyu