Нові досягнення у створенні безбар’єрного простору в Україні

Нагадаємо, що одна з цілей громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» – створення безбар’єрного простору в Україні для людей з порушенням слуху.

Image

Кабінетом Міністрів України видано розпорядження про затвердження складу міжвідомчої робочої групи з розроблення проєкту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Гарна новина для нас у тому, що Антон Гулідін, секретар громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність», увійшов у міжвідомчу робочу групу, у якій профільні міністри та віце-прем’єр.

Нагадаємо, що одна з цілей громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» – створення безбар’єрного простору в Україні для людей з порушенням слуху. Ми активно ведемо перемовини з представниками влади, що дає позитивні результати.

Антон Гулідін. Секретар громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність»

Розроблення Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні ініційоване президентом Володимиром Зеленським наприкінці 2020 року.

Розробити та затвердити Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні, з урахуванням кращого вітчизняного та міжнародного досвіду, доручено Кабінету Міністрів України із залученням Національного інституту стратегічних досліджень, представників державних органів та органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, вчених, експертів.

Стратегія спрямована на поширення практик інклюзії, недискримінації, упровадження принципів доступності та універсального дизайну для забезпечення рівних можливостей для всіх суспільних груп населення, зокрема, осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей та дітей з інвалідністю.

На сьогодні в Україні близько 2,7 млн. осіб з інвалідністю, які значно обмежені у своїх правах та потребують дбайливого ставлення з боку держави та суспільства. Участь нашої команди у цьому великому проєкті – це неймовірна можливість вплинути на створення України без бар’єрів. 

https://www.kmu.gov.ua/news/zatverdzheno-sklad-mizhvidomchoyi-robochoyi-grupi-z-rozroblennya-proektu-nacionalnoyi-strategiyi-bezbaryernosti