Українці з порушенням слуху можуть відчувати себе у безпеці та швидко отримувати допомогу правоохоронних органів.

Міністерство внутрішніх справ України обладнало екіпажі Національної поліції планшетами зі спеціальним ліцензійним програмним забезпеченням, яке передбачає цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови онлайн.

Image

У разі виникнення будь-яких екстрених ситуацій – пограбування, напад, втрата речей, аварійна чи підорзріла ситуация, – люди з порушенням слуху можуть вільно спілкуватися з представниками поліції.

Така можливість з’явилась завдяки співпраці МВС з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність», головна мета якої – забезпечення соціальної незалежності людей з особливими потребами та захист їх прав.

Міністерство внутрішніх справ України обладнало екіпажі Національної поліції планшетами зі спеціальним ліцензійним програмним забезпеченням, яке передбачає цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови онлайн.

За підтримки Міністерства соціальної політики та фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Детальныше тут:https://www.youtube.com/watch?v=2Bx71DKOW7M

 

Громадська організація «Громадський рух «Соціальна єдність» протягом п’яти років, активно працює  задля розбудови   України без бар’єрів для нечуючих.

Ці напрацювання та  досвід увійшли до Національної стратегії безбар’єрності, яка реалізується в державі

За  останній рік  до нашого проєкту приєдналися ключові Міністерства, які прагнуть змінювати країну та вести діалог з українцями без обмежень та бар’єрів.

Долучилося до цього надзвичайно важливого для суспільства проєкту і Міністерство охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність» презентували спільний соціальний застосунок, покликаний полегшити комунікацію нечуючих людей з медиками.

На сайті МОЗ з’явився значок «перекреслене вушко» в розділі інформації, пов’язаної з усіма аспектами  пандемії.  Це дозволить  нечуючим та слабочуючим   цілодобово, в  режимі «гарячої лінії» зв’язатися з  фахівцями та з допомогою перекладачів жестової мови оперативно вирішити такі питання:

- особливості лікування при захворюваннях на COVID-19 – де і як лікуватися, покроковий алгоритм дій;

- де і як записатися та пройти вакцинацію проти COVID-19;

- що робити, аби не  захворіти  на COVID-19;

- інші питання, в залежності від конкретної ситуації.

 Ця програма значно спростить спілкування з нечуючими та слабочуючими та допоможе не гаяти дорогоцінний час у протистоянні хворобі, що особливо актуально в період  чергової хвилі епідемії.

Спілкування за допомогою перекладача знижує вірогідність непорозуміння та сприяє вирішенню усіх проблем у реальному часі.