Київські медустанови не адаптовані під потреби нечуючих людей

Команда громадської організації «Громадський рух « Соціальна єдність» буде докладати максимум зусиль, щоб не тільки Київ, а й вся Україна стала доступною для людей з порушеннями слуху різного ступеня.

Image

Громадська організація «Громадський рух «Соціальна єдність» провела рейд закладами охорони здоров'я Києва за доступністю медичних послуг для нечуючих людей.

Результати приголомшливі - київські медустанови не готові швидко надавати допомогу людям з порушенням слуху через відсутність необхідних коштів для комунікації. Медпрацівники можуть запропонувати нечуючим відвідувачам тільки клаптик паперу, ручку, свою людяність і терпіння.

Обслуговування одного нечуючого пацієнта здатне створити величезну чергу і викликає невдоволення інших відвідувачів, особливо недоречно під час пандемії COVID-19. Питання однієї хвилини вирішується більше п'яти хвилин, а спілкування супроводжують як комунікаційний, так і психологічний бар'єри.

«Медична сфера Києва абсолютно не готова доступно надавати допомогу людям з порушенням слуху, і цю ситуацію треба терміново виправляти. Закликаю Міністерство охорони здоров'я звернути на це увагу. Коли вам боляче, ви спокійно йдете до лікаря і отримуєте допомогу, а як це зробити, людині з порушенням слуху, коли її не розуміють?

На сьогодні існує можливість забезпечити зручну комунікацію з нечуючими людьми в будь-яких закладах. Варто тільки захотіти і повернутися обличчям до потреб», - зазначив Антон Гулідін, секретар громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність».

Команда громадської організації «Громадський рух« Соціальна єдність» докладатиме максимум зусиль, щоб не тільки Київ, а й вся Україна стала доступною для людей з порушеннями слуху різного ступеня. Продовжуємо працювати над тим, щоб кожен українець мав рівні права і можливості і вільно комунікував з навколишнім світом.