Психологічні вправи на щодень

Важливо готувати себе вранці на щасливий день. Це дозволяє «запрограмувати» мозок на позитив.

Image

Відкрити сурдопереклад Коли ми розпочинаємо ранок з гарного настрою, вдячності та позитивних думок, то набагато імовірніше, що мозок буде працювати в цьому режимі весь день.

Ми створюємо фундамент для щасливих випадковостей та можливостей. Коли людина позитивно налаштована, вона більш відкрита до нових знайомств, цікавих пропозицій і несподіваних приємних моментів протягом дня.

Вранішні ритуали задають ритм і продуктивність усього дня

Коли ми розпочинаємо з корисних звичок, більш імовірно, що ми будемо дотримуватися їх протягом дня. Початок дня — найкращий час «заправити» себе позитивною енергією та натхненням, що дає силу рухатися далі.

Ось деякі корисні психологічні вправи, які рекомендують робити щоранку:

  1. Вправи на усвідомлення та концентрацію уваги. Наприклад, сісти зручно, закрити очі та зосередитися на диханні протягом 5-10 хвилин, намагаючись думати лише про процес дихання.
  2. Вправи на вдячність. Подумати та записати 3-5 речей, за які ви вдячні життю сьогодні. Це допомагає налаштувати позитивний настрій.
  3. Афірмації (позитивні твердження) та наміри на день. Повторити кілька разів про себе афірмації, які налаштовують на продуктивність, впевненість тощо. Також сформулювати 1-2 наміри на день.
  4. Фізичні вправи та розтяжка. Зробіть кілька фізичних вправ, які зарядять енергією на весь день.
  5. Візуалізація успіху. Уявити ситуацію успіху в тій справі чи задачі, над якою ви зараз працюєте. Це допомагає програмувати мозок на позитивний результат.
  6. Творчі вправи. Наприклад, записати вранішні думки в щоденнику, намалювати малюнок тощо. Це стимулює творчість і креативність.

Спробуйте вибрати для себе 3-4 вправи і починати з них свій ранок! Це допоможе налаштувати позитивний і продуктивний настрій.