Гаряча лінія Омбудсмана у додатку «Перекладач ЖМ»

Друзі! Ми нагадуємо, що у разі порушення ваших прав, ви можете отримати підтримку держави.

Image
Відкрити сурдопереклад У додатку «Перекладач ЖМ» створена кнопка швидкого дзвінка на гарячу лінію Омбудсмана.

Завдяки перекладу жестовою мовою ви отримаєте підтримку саме у вашому випадку та коли важлива кожна хвилина.

Ця функція особливо корисна для людей із порушеннями слуху. Тепер у вас більше можливостей захистити свої  інтереси, вільно комунікувати та отримувати підтримку з боку держави в режимі онлайн.

Поширені ситуації, коли варто дзвонити на гарячу лінію Омбудсмана:

  1. Неможливість отримання послуг в ТЦК.
    Якщо ви звертаєтеся в Територіальний центр комплектування (ТЦК), для подачі документів та отримання необхідної інформації, і при цьому відсутній перекладач жестової мови. Або, наприклад, для отримання довідки про проходження ВЛК пропонують нечуючому самому дзвонити або звертатися в інші служби, що без перекладу жестовою мовою є неможливим для глухої людини.
  2. Проти вас застосували насильство.
    Якщо ви постраждали від насильства, можна звернутися на гарячу лінію Омбудсмана по допомогу. Це особливо важливо, коли потрібна термінова підтримка, захист прав і доступ до консультацій із правових питань або психологічної допомоги. Завдяки онлайн-перекладачу вас зрозуміють, ви зможете описати свою ситуацію, отримати необхідні інструкції та підтримку для захисту власних прав і безпеки.
  3. Відмова в обслуговуванні.
    Якщо вам відмовляють у наданні послуг чи обслуговуванні через те, що ви не можете почути або інші не розуміють жестову мову, це порушення прав людини. Наприклад, відмова у наданні медичної допомоги або відмова в обслуговуванні в банку.
  4. Недоступність інформації.
    У випадку, коли важлива інформація від державних установ не перекладається жестовою мовою. Це може бути, наприклад, виплати соціальної допомоги, або оновлення у сферах освіти й охорони здоров'я.
  5. Проблеми з доступом до освіти.
    Відсутність перекладачів жестової мови під час навчання, відмова від створення адаптивних умов або перешкоди у доступі до матеріалів у зрозумілому для вас форматі.
  6. Конфлікти на робочому місці.
    Якщо вам відмовляють у створенні належних умов праці через особливості спілкування. Це може проявлятися як ігнорування ваших прохань забезпечити доступність комунікації.
  7. Перешкоди у зверненні до правоохоронних органів.
    У разі, коли вам потрібна допомога поліції чи інших органів безпеки, але через відсутність перекладача ЖМ або відсутність адаптованого сервісу ви не можете отримати допомогу чи подати заяву.
  8. Неправомірні дії державних службовців.
    Наприклад, якщо вам відмовляють у розгляді звернення до суду чи до іншої інстанції через особливості комунікації або відсутність перекладача жестової мови.
  9. Порушення приватності.
    Якщо порушені ваші права у ситуаціях, коли має бути забезпечена конфіденційність. Наприклад, у спілкуванні з лікарем чи юристом. 

 

Доступ до гарячої лінії Омбудсмана через додаток «Перекладач ЖМ» допоможе забезпечити захист прав у цих та багатьох інших випадках!

Як це зробити?

  1. На головному екрані додатка натисніть кнопку «Екстрені виклики».
  2. Натисність значок з текстом «Захист прав людини».
  3. Дочекайтесь з’єднання з перекладачем.