Цифрові сервіси впроваджуються на державному рівні

Мова йшла про реалізацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, зокрема, для людей з порушенням слуху.

Image

Ще один крок до безбар’єрності: презентовано цифровий сервіс для нечуючих та слабочуючих людей

17 травня 2021 року у прес-центрі інформаційної агенції «Укрінформ» відбулась прес-конференція за участі Першої леді України Олени Зеленської, Міністра соціальної політики України Марини Лазебної, заступника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, першого заступника Міністра охорони здоров’я України Ірини Садов’як та секретаря ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» Антона Гулідіна.

Мова йшла про реалізацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, зокрема, для людей з порушенням слуху.

На заході було презентовано цифровий сервіс для нечуючих та слабочуючих людей, що функціонуватиме на урядових сайтах, які вже почали втілювати реальні дії у напрямку безбар’єрності.

«Сервіс, який представляли міністерства, має спростити отримання необхідних державних послуг для нечуючих та слабочуючих людей», – зазначила Олена Зеленська.

Секретар ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» Антон Гулідін поінформував, що в рамках реалізації Національної стратегії безбар’єрності, пілотні проєкти запущено з Міністерством соціальної політики України, з Міністерством внутрішніх справ, Міністерством закордонних справ, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, які вже поступово стають безбар’єрними органами державної влади для слабочуючих і нечуючих людей. Нещодавно пілотний проєкт запустили і в Міністерстві охорони здоров’я України.

«Ми щиро радіємо, що маємо можливість бути причетними до створення України без бар’єрів. Існує вже готове IT-рішення, яке допомагає викликати перекладача жестової мови 24/7 в будь-якому місці, що створює рівні можливості для людей з порушеннями слуху. Впевнені, що в сучасному світі створити безбар’єрний простір для людей з особливими потребами можливо тільки з використанням сучасних технологій», – сказав Антон Гулідін.

Під час прес-конференції журналісти мали можливість не тільки поставити запитання спікерам, а й почути думку самих нечуючих та слабочуючих.

Адаптація заходу жестовою мовою відбулася за сприяння фахівців центру соціального супроводу для нечуючих та слабочуючих.

Повний запис прес-конференції: