Участь в проектах Нацстратегії по створенню безбар'єрного простору

Громадська організація «Громадський рух« Соціальна єдність »з 2015 року веде активну діяльність в напрямку створення безбар'єрності та за минулий 2020 досягла значних результатів в тісній співпраці з державою.

Image
Антон Гулидин.  Секретарь общественной организации «Общественное движение« Социальная единство »- Общественное движение« Социальная единство »

Секретар громадської організації «Громадський рух« Соціальна єдність »Антон Гулідін візьме участь у другому засіданні міжвідомчої робочої групи з розробки проекту Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, відбудеться 4 березня 2021 року.

Засідання проводить Міністерство розвитку громад і територій України за участю Першої леді Олени Зеленська та Прем'єр-міністра України Дениса шастали.

В ході засідання відбудеться презентація напрацьованого проекту Нацстратегії, а також передбачена професійна дискусія за участю міністрів Кабінету Міністрів України, народних депутатів і представників громадянського суспільства.

Антон Гулідін, як експерт з питань безбар'єрності, надасть свої пропозиції щодо забезпечення доступності державних установ для людей з інвалідністю, зокрема, для людей з порушенням слуху. Пропозиції базуються на унікальному досвіді і успішно реалізованих проектах і програмах для глухих і слабочуючих український.

Громадська організація «Громадський рух« Соціальна єдність »з 2015 року веде активну діяльність в напрямку створення безбар'єрності та за минулий 2020 досягла значних результатів в тісній співпраці з державою.

Про Національну стратегію зі створення безбар'єрного простору

Розробка Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні ініційовано президентом Володимиром Зеленським у кінці 2020 року. Стратегія спрямована на поширення практик інклюзії, недискримінації, впровадження принципів доступності та універсального дизайну для забезпечення рівних можливостей для всіх суспільних груп населення, зокрема, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей і дітей з інвалідністю.

Для команди громадської організації участь в розробці проекту Національної стратегії по створенню безбар'єрного простору в Україні - це висока оцінка з боку держави активної діяльності і плідної роботи команди. Т Тепер досвід ГО «Громадський рух« Соціальна єдність »будуть зразок, а кращі практики буде впроваджена на державному рівні.