МОЗ та Громадський рух «Соціальна єдність» підписали меморандум про співпрацю

Глава міністерства зазначив, що бачить ефективну роль держави у впровадженні інноваційних технологій для потреб людей з порушенням слуху, яких на сьогодні в Україні близько 2 млн.

Image

Міністерство охорони здоров'я і громадська організація «Громадський рух« Соціальна єдність »підписали Меморандум про наміри співробітництва в побудові в Україні безбар'єрного середовища для людей з особливими потребами, зокрема, глухих людей, і доступності медичних послуг для кожного українця.

Підписання Меморандуму відбулося в лютому 2021 за участю міністра охорони здоров'я Максима Степанова і голови громадської організації Євгена Охрименко та секретаря ГО Антона Гулідіна.

Як зазначалося на заході, до сих пір місцеві органи виконавчо ї влади самостійно вирішували комунікаційні проблеми, що виникали при наданні медичної допомоги людям з порушенням слуху. Особливе загострення проблема набула під час пандемії COVID-19, коли кількість звернень значно збільшилася.

Тому команда міністерства високо оцінила ініціативи «Громадського руху« Соціальна єдність »і активну діяльність в забезпеченні засобами комунікації медичних установ країни. Справжній лідер проекту «Країна без бар'єрів для глухих" - місто Харків, в якому майже всі державні установи та установи, за сприяння міської ради, вже успішно користуються сучасним IT-рішенням для комфортного спілкування з чують і слабочуючими людьми.

Результати діяльності громадської організації були ефективні. Технології, які використовуються, добре себе зарекомендували. Міністерство охорони здоров'я України високо оцінило активну діяльність ГО «Громадський рух« Соціальна єдність »і підписаний меморандум - офіційний намір приєднатися до діяльності громадської організації. Сподіваємося, що реальні дії МОЗ допоможуть прискорити повноцінне забезпечення доступності для людей з особливими потребами, адже це - важливий крок у створенні безбар'єрного України.

Глава міністерства зазначив, що бачить ефективну роль держави у впровадженні інноваційних технологій для потреб людей з порушенням слуху, яких на сьогодні в Україні близько 2 млн.

«Нещодавно Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні послідувала прикладу нашу спільну діяльність з Харківською міською радою щодо впровадження в медичних установах коштів для комунікації з нечуючими людьми. Адже, захист прав людей з інвалідністю, особливо на тлі глобальної кризи, викликаного COVID-19, першочергове завдання суспільства.

Реальні дії Міністерства охорони здоров'я в сторону людей з особливими потребами - це важливий крок у створенні безбар'єрного України », - зазначив голова громадської організації Євген Охрименко.