Глобальні новини — XIX Всесвітній Конгрес Нечуючих

XIX WORLD CONGRESS OF THE WORLD FEDERATION OF THE DEAF – цьогоріч відбувається на прекрасному острові Чеджудо, Республіка Корея.

Image

Масштаби заходу вражають. Близько 2000 учасників із 130 країн на період із 11.07 по 15.07.2023 поринути в обговорення болючих тем, що стосуються людей з порушенням слуху.

Слоганом цьогорічного заходу є «Securing Human Rights in Times of Crisis», що в перекладі – «Забезпечення прав людини під час кризи». Наголос буде на захист прав та інтересів нечуючих людей, покращення доступності до освіти, роботи, медичних послуг та інших сфер життя у кризові години.

Нагадаємо, що Всесвітня федерація нечуючих (WFD) — міжнародна неправова організація, що представляє та заохочує права понад 70 мільйонів нечуючих у всьому світі з 1951 року. Будучи Федерацією національних асоціацій нечуючих (NAD) із 131 країни, WFD є авторитетним представником органу нечуючих у всьому світі. WFD має консультативний статус при ECOSOC ООН і працює у співпраці з партнерами у всьому світі, включаючи Міжнародний альянс інвалідів, одним із засновників якого є WFD.

У свою чергу, Всесвітні конгреси призначені для об'єднання делегатів національних асоціацій-членів, молодіжних організацій та інших учасників, які прагнуть взяти участь у глобальному обміні інформацією та просуванні бачення, місії та цілей WFD. Він слідує через день після Генеральної Асамблеї і проводиться кожні чотири роки.

Цього року на Генеральній Асамблеї було ухвалено низку важливих рішень. Наприклад, методом голосування було обрано офіційний прапор нечуючих.

«Це символ нашої гордості за наші громади нечуючих, нашу культуру нечуючих і наші понад 200 національних жестових мов!» – зазначив новообраний президент організації Джозеф Дж. Мюррей.