Харків – найдоступніше місто України для нечуючих

Громадська організація «Громадський рух «Соціальна єдність» продовжує плідну співпрацю з міською владою Харкова.

Image

Громадська організація «Громадський рух «Соціальна єдність» продовжує плідну співпрацю з міською владою Харкова. І поки одні представники влади розповідають про складні часи і нічого не роблять, харківські можновладці руйнують бар‘єри і роблять своє місто доступним для кожного. Наразі, Харків – найдоступніше місто України для нечуючих людей і безсумнівний лідер проєкту «Країна без бар‘єрів для нечуючих», який був започаткований громадською організацією для привернення уваги суспільства до потреб нечуючих людей.

Майже в усіх муніципальних установах міста встановлені планшети зі спеціальним, ліцензійним програмним забезпеченням для перекладу з та на жестову мову. Нечуючі люди, при зверненнях, можуть зручно та комфортно комунікувати з представниками установ.

Впровадження інноваційних рішень забезпечує соціальну незалежність людей з особливими потребами, робить міські заклади доступними для нечуючих та значно покращує якість надання послуг.

«Відтепер харків’яни можуть без перешкод звертатися за медичною допомогою у поліклініки і лікарні, отримувати адміністративні послуги та не тільки.

Мешканці міста вже високо оцінили старання та нововведення влади. Кожного дня ми отримуємо слова подяки від харківської спільноти нечуючих.

Всі медичні заклади, ЦНАПи, БТІ та інші державні установи Харкова  – є доступними, хоча ще кілька років тому люди з порушенням слуху могли про таке тільки мріяти.

Результати нашої співпраці з міською владою Харкова люди відчувають вже сьогодні. Бо не треба давати обіцянок, треба діяти. Україні без бар‘єрів – бути!», – відзначив Антон Гулідін, секретар громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність».

Перелік закладів доступних для нечуючих харків’ян.