Пол Стенлі: успіх приходить наполегливим

Пол Стенлі — сценічне ім’я рок-музиканта, для якого порушення слуху не стало бар’єром. Він — один із засновників легендарного гурту KISS, а також автор більшості пісень гурту.

Image
Відкрити сурдопереклад Маючи порушення слуху, Стенлі подолав усі перешкоди, щоб стати одним із найвпливовіших музикантів свого часу.

Справжнє ім’я Стенлі — Берт Айзен, але воно йому не подобалося і він вирішив змінити його в той рік, коли гурт Kiss випустив дебютний альбом. Відтоді його сценічне ім’я стає Полом Стенлі.

Перші труднощі дитинства

Дитинство Пола було нелегким. У нього була вроджена деформація хряща зовнішнього вуха, мікротія ІІІ ступеня: рудиментарне зовнішнє вухо, відсутність зовнішнього слухового проходу та барабанної перетинки. Пол зазнавав глузувань та булінгу в школі. Але Стенлі не зламався – навпаки, він перетворив свої особливості на переваги.

Пол Стенлі відпустив довге волосся, яке ховало вушну зону. Коли музикант став дорослим, він виправив обидві проблеми. Йому імплантували слуховий апарат і зробили операцію: хірург видалив хрящ з його грудної клітки і зробив з нього штучне вухо, яке потім було трансплантоване на потрібне місце.

Зважаючи на дитинство, важко було повірити, що Пол стане музикантом, а тим паче досягне всесвітньої слави.

Талант Стенлі ширше за музику

Крім музики, Стенлі успішно займається живописом, створюючи емоційні полотна. У середній школі він відвідував уроки мистецтва і зрозумів, що має до цього талант.

Під час турів Kiss Стенлі відвідував художні музеї в різних містах, де вони виступали.

Коли гурт Kiss не гастролювали, були у творчій паузі, Пол приділяв більше часу написанню картин та створенню ескізів. Він брав уроки, щоб відточити свою техніку.

В одному зі своїх інтерв’ю Стенлі розповів, що в час переживання розлучення він брав дуже яскраві кольори та динамічні текстури (хаотичні, швидкі, повторювані мазки для створення ефекту руху) у картинах, щоб виразити свої емоції.

У 2006 році відбулася перша публічна виставка робіт музиканта у галереї в Голлівуді, Каліфорнія. Виставка називалася «Художні роботи Пола Стенлі» і представляла собою полотна, розписані вручну.

У 2008 році видання Genesis Publications опублікувало обмежене видання книги під назвою «Пол Стенлі: Художник», яка включала колекцію його мистецьких робіт, а також фотографії, на яких він малює за кадром.

Стенлі також є колекціонером мистецтва і має власну галерею в Нью-Йорку.

Пол Стенлі: людина-епоха

Своїм невгамовним ентузіазмом Стенлі надихає мільйони фанів у всьому світі. Важливо зазначити, що він підтримує та щиро переживає за Україну, про що свідчать його дописи у соцмережах та інтерв’ю.

Сьогодні, у віці за 70, Стенлі продовжує регулярно гастролювати з KISS, залишаючись невтомним шоуменом. Він довів, що завзятість та віра в себе можуть допомогти подолати будь-які перешкоди на шляху до мрії. Пол Стенлі довів, що наполегливою працею можна досягти неможливого.