ІХ Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки та психології

Команда ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» багато років працює з людьми з інвалідністю, має багатий досвід та вагомі напрацювання.

Image

Команда ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» багато років працює з людьми з інвалідністю, має багатий досвід та вагомі напрацювання. Нещодавно Голова ГО Олег Чебаненко та волонтер ГО Ольга Бартман взяли участь у ІХ Міжнародному конгресі зі спеціальної педагогіки та психології «Освіта осіб з особливими потребами в умовах миру і війни», організованому Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

На засіданні конгресу провідні фахівці галузі висвітлили найактуальніші питання щодо освіти та супроводу осіб з особливими потребами. Було представлено досвід роботи різних освітніх та реабілітаційних закладів, а також громадських організацій. Обговорювались проблеми організації освітнього процесу в умовах війни, подолання наслідків війни для психічного здоров'я тощо.

Маючи великий досвід взаємодії з людьми з порушенням слуху, Олег Чебаненко продемонстрував своє бачення проблем, які існують у навчанні дітей з повною втратою слуху і запропонував рішення, які можуть бути втілені в інклюзивну освіту.

Голова громадської організації Громадський Рух «Соціальна єдність» прокоментував свою участь: «Розвиток — це життєво необхідна річ. Адже щодня стає більше викликів перед суспільством. Тому проведення подібних заходів для обміну досвідом, підняття нагальних питань щодо особливих та чутливих потреб суспільства дає можливість разом справлятися із завданнями, шукати спільні рішення і втілювати в життя».

Участь у таких заходах дозволяє якомога ефективніше підтримувати людей з різними формами інвалідності. А вся наша команда працює далі та готова боротися за рівність та права кожного, без виключення.