Студент-винахідник з Миколаєва розробив клавіатуру- рукавицю

Основними перевагами продукту є його компактність та зручність користування. Пристрій можна використовувати як клавіатуру або мишку, залишаючи свободу рухів.

Image

Студент третього курсу факультету комп’ютерних наук Чорноморського університету імені Петра Могили Сергій Овчар розробив клавіатуру-рукавицю. Про це повідомила пресслужба Чорноморського національного університету імені Петра Могили. 

Основними перевагами продукту є його компактність та зручність користування. Пристрій можна використовувати як клавіатуру або мишку, залишаючи свободу рухів. Ключову роль у функціонуванні клавіатури виконують гіроскопи – пристрої, що здатні точно вимірювати кути нахилу предмету у просторі.

Клавіатура безпровідна, а її заряду вистачає на 10-12 годин безперервної роботи. Також вона передбачає захисний корпус для вразливих елементів і за словами розробника «щоб її зламати, треба дуже постаратися».

Робоча назва пристрою –  MPBoard. Ідею проєкту Сергію запропонував старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії факультету комп’ютерних наук ЧНУ імені Петра Могили Іван Бурлаченко, який і нині допомагає в розробці.

Проєкт уже був презентований потенційним інвесторам, зокрема на конкурсі стартапів університету Startup BSNU 2020. Наразі розробка клавіатури ще не завершена, Сергій планує додати функцію управління жестами для спрощення роботи з пристроєм. Пристрій стане в нагоді незрячим та людям з деякими іншими нозологіями.