Відвідали музей-квартиру Василія Величковського

За підтримки ГО Громадський Руху «Соціальна єдність» нечуючі львів'яни та гості міста продовжують подорожувати Львовом.

Image

За підтримки ГО Громадський Руху «Соціальна єдність» нечуючі львів'яни та гості міста продовжують подорожувати Львовом.

У самому центрі міста нещодавно відкрився музей, присвячений життю і діяльності блаженного Василія Величковського. Цей видатний український церковний діяч був учнем Патріарха Йосифа Сліпого, місіонером на Волині, єпископом, в'язнем радянських концтаборів і тюрем.

Музей розташований у квартирі, де у період між двома ув'язненнями мешкав священномученик. Ця маленька кімнатка зберігає багато таємниць, подій, людських переживань. Саме тут, у підпільній церкві, він проводив богослужіння, зустрічався з вірними, ніс нелегку працю місіонера.

Квартира відновлена до первісного стану. Тут можна побачити меблі, книги, особисті речі блаженного, а також шафу, яка слугувала вівтарем під час богослужінь. Найціннішими експонатами є реліквіарій із мощами блаженного, які передали з Вінніпегу, де він помер.

Музей є не лише важливим духовним центром для віруючих, а й цінною пам'яткою історії. Він розповідає про складний і трагічний період в житті українського народу, про боротьбу за свободу віри та національну ідентичність.

Дякуємо за надзвичайно цікаву розповідь Тараса Мудрого про життя Блаженного з перекладом жестовою мовою у виконанні Олени Чернишової.

Слідкуйте за новинами та долучайтеся до заходів!